De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MEDEDELINGEN CTZ. Samenstelling CTZ Frank Beemster (voorzitter) Rob Kleijn (secretaris) Piet Standaart Hein van Leeuwen (Lid ABZ)

Verwante presentaties


Presentatie over: "MEDEDELINGEN CTZ. Samenstelling CTZ Frank Beemster (voorzitter) Rob Kleijn (secretaris) Piet Standaart Hein van Leeuwen (Lid ABZ)"— Transcript van de presentatie:

1 MEDEDELINGEN CTZ

2 Samenstelling CTZ Frank Beemster (voorzitter) Rob Kleijn (secretaris) Piet Standaart Hein van Leeuwen (Lid ABZ)

3 Activiteiten CTZ 2006- 2007 Uitgifte Kwaliteitshandboek EZT Commentaar geleverd op EASA wetgeving Workshop van de EASA bezocht over Part M. Overleg gevoerd met het Inspectie Instituut over Part M Voorjaarsoverleg gehad met het IVW Commentaar geleverd op concept revisie 8 van OAL 1976-1 Organisatie Technicus Conferentie

4 Bevoegdheden A/C Technicus Het IVW zal brief sturen naar de CTZ, wat de bevoegdheden zijn van de A technicus op elektrisch gebied. Onderwerp wordt weer opgepakt na de implementatie van Part M.

5 OAL 1976-1 IVW heeft een concept revisie 8 uitgegeven op OAL 1976-1. De OAL 1976-1 revisie 7 geldt voor de volgende systemen/instrumenten: Stuw-& statisch systeem, hoogtemeters, snelheidsmeters Brandstofstand- aanwijssysteem Radionavigatie’, radiocommunicatie – en identificatie-apparatur Magnetische kompassen en kompassystemen Zwemvesten

6 OAL 1976-1 Indien op de grond van luchtwaardigheids- of operationele eisen, behoort tot de verplichte uitrusting van het luchtvaartuig, ongeacht het verplichte aantal. Tevens is deze OAL van toepassing op kompassystemen en apparatuur welke is voorzien van een zender, ook indien deze niet behoren tot de verplichte uitrusting van het luchtvaartuig. Onderhoud moet worden uitgevoerd conform de aanbevolen intervallen van de fabrikant van de luchtvaartuig, of voor niet standaard uitrusting, instrumenten of systemen, de fabrikant van het uitrustingsstuk, het instrument of het systeem. Geven de fabrikanten geen aanbevelingen in deze, dan zal het onderhoud uitgevoerd worden met een interval niet groter dan 24 maanden.

7 OAL 1976-1 De OAL 1976-1 revisie 8 geldt voor de volgende systemen/instrumenten: Stuw-& statisch systeem, hoogtemeters, snelheidsmeters en stijg - & daalsnelheidsmeters Radionavigatie’ en identificatie-apparatur Magnetische kompassen en kompassystemen Deze OAL is van toepassing op alle genoemde uitrusting, systemen en apparatuur in het luchtvaartuig, voor zover deze in het luchtvaartuig geïnstalleerd zijn om te worden gebruikt voor de vluchtuitvoering. In revisie 8 wordt geen onderscheid gemaakt tussen verplichte en niet verplichte instrumenten.

8 OAL 1976-1 Conclusie OAL 1976-1 revisie 8 (concept): Er is geen radiokeuring meer nodig als de fabrikant geen aanbevelingen geeft. Kompas en stijg - & daalsnelheidsmeters moeten elke 24 maanden gecontroleerd worden als de fabrikant niks aanbeveelt, ongeacht ze behoren tot verplichte of niet verplichte instrumenten.

9 OAL 1976-1 IVW heeft aan de sector gevraagd om een reactie te geven op concept revisie 8 van de OAL 1976. Het CTZ en het Inspectie Instituut hebben een reactie gegeven op de concept revisie. Hierbij is verzocht om de OAL niet van toepassing de laten zijn voor de niet verplichte instrumenten (kompassen en stijg - & daalsnelheidsmeters)

10 Kompas cursus Inventarisatie deelnamen kompas cursus.

11 Website CTZ ?


Download ppt "MEDEDELINGEN CTZ. Samenstelling CTZ Frank Beemster (voorzitter) Rob Kleijn (secretaris) Piet Standaart Hein van Leeuwen (Lid ABZ)"

Verwante presentaties


Ads door Google