De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5."— Transcript van de presentatie:

1

2 Woord van Leven Oktober 2012

3 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5

4 De hele nacht waren Simon Petrus en zijn metgezellen op het meer bezig geweest met vissen, maar zonder iets te vangen. In de ochtend zei Jezus dat ze hun netten moesten uitgooien.

5 En Simon deed het: “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Daarop vingen ze zo’n hoeveelheid vis dat de netten dreigden te scheuren.

6 Simon Petrus was een en al verbazing. Hij wierp zich op zijn knieën voor Jezus en zei Hem van hem weg te gaan omdat hij een zondaar was.

7 Maar Jezus zei dat hij niet bang moest zijn. Voortaan zou hij ‘visser van mensen’ zijn. En vanaf dat ogenblik waren Simon Petrus, Jacobus en Johannes zijn leerlingen.

8 Dit is het verhaal van de wonderbare visvangst. Het is een eerste teken van de zending die de apostelen te wachten staat. Petrus was voor de andere apostelen een voorbeeld, maar ook nu nog voor iedere christen.

9 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5

10 Petrus was een ervaren visser. Hij wist dat het overdag niet het goede moment was om de netten uit te gooien. Toch zet hij zijn menselijke redenering opzij en vertrouwt op de woorden van Jezus.

11 Dit is typisch zo’n geval waar iedere gelovige ook vandaag nog mee te maken krijgt. Op duizend en één manieren wordt ons geloof op de proef gesteld.

12 Terwijl de wereld rondom ons het gemak en het plezier voorop stelt, vereist christen-zijn inzet en volharding.

13 Soms lijkt het te veel gevraagd om altijd maar weerstand te bieden aan de verleidingen, aan sociale druk, aan de media. Het is een voortdurende strijd van dag tot dag, soms zelfs van uur tot uur.

14 Maar als we die uitdaging aangaan, groeien we als christen. En we zullen ervaren dat Jezus’ beloften waar worden, dat ons leven een goddelijk avontuur wordt dat duizendmaal mooier en boeiender is dan wat we ons hadden kunnen voorstellen. In plaats van een moeizaam, middelmatig en steriel leventje zullen we Gods voorzienigheid en zegen ervaren. Hij geeft ons niet alleen het eeuwige leven, maar hier op aarde al het honderdvoud. Ook dat is een soort wonderbare visvangst.

15 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5

16 Hoe kunnen we dit Woord in praktijk brengen?

17 Door net als Petrus te vertrouwen op Jezus en niet te twijfelen aan wat Hij vraagt. Door ons gedrag, ons handelen, heel ons leven te baseren op zijn woord.

18 Op die manier geven we ons bestaan de meest solide basis die er kan zijn. En we zullen telkens verbaasd staan over de manier waarop God ons te hulp komt, juist wanneer menselijke krachten tekortschieten. We zullen ervaren dat nieuw leven ontstaat waar dat menselijk gesproken onmogelijk leek.

19 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), Geschreven in 1983 www.focolare.nl Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: www.focolare.org Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: www.santuariosancalogero.org “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5


Download ppt "Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5."

Verwante presentaties


Ads door Google