De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde."— Transcript van de presentatie:

1

2 December 2013 Woord van Leven

3 "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde voor u." 1 Tessalonicenzen 3,12

4 Voor de christenen van Tessalonica vraagt de apostel Paulus aan God de genade van een groeiende en overvloedige wederzijdse liefde.

5 Wat hij zegt is niet bedoeld als een verborgen verwijt, alsof er in hun gemeenschap geen liefde zou zijn.

6 Het is de herinnering aan een wetmatigheid die in de liefde zelf zit, namelijk dat ze voortdurend moet groeien.

7 "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde voor u." 1 Tessalonicenzen 3,12

8 De liefde is de kern van het christelijk leven. Als ze niet groeit, ondervindt heel ons leven als christen daarvan de gevolgen. Ze wordt minder intens en kan zelfs uitdoven.

9 Het is niet genoeg als we het gebod van de naastenliefde begrepen hebben. Het is ook niet genoeg als we het enthousiasme gevoeld hebben van die eerste momenten van bekering tot het evangelie.

10 De liefde moet altijd groeien. En dat gebeurt als we haar actief beoefenen en in daden omzetten.

11 Het leven biedt ons daartoe elke dag weer kansen. Laten we die met steeds grotere bereidheid aangrijpen.

12 "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde voor u." 1 Tessalonicenzen 3,12

13 In de visie van Paulus zouden de christelijke gemeenten de warmte moeten hebben van een hecht gezin.

14 Hij waarschuwt dan ook tegen mogelijke gevaren, zoals individualisme, oppervlakkigheid en middelmatigheid.

15 Maar Paulus ziet nog een ander gevaar, namelijk dat mensen zich beperken tot een rustig en geordend leventje dat alleen is gericht op henzelf.

16 Hij wil een gemeenschap die open is naar buiten toe. Het is de liefde eigen om de broers en zusters in het geloof lief te hebben, maar tegelijk ook naar anderen toe te gaan en attent te zijn voor de problemen en behoeften van alle mensen.

17 Het is de liefde eigen voor iedere persoon zijn hart open te stellen, bruggen te slaan, het positieve te waarderen, en samen met allen die van goede wil zijn de krachten te bundelen om het goede te bereiken.

18 "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde voor u." 1 Tessalonicenzen 3,12

19 Wat doen we met het Woord van leven van deze maand?

20 Laten we proberen te groeien in de wederzijdse liefde, in ons gezin, op ons werk, in onze kerkelijke organisaties, enz.

21 Dit Woord vraagt van ons een overvloedige liefde, dus een liefde die de maat van het gewone overstijgt en die ook ons verborgen egoïsme weet te doorbreken.

22 De mogelijkheden om deze liefde te beleven zijn talrijk, want de liefde heeft vele aspecten.

23 Denk maar aan verdraagzaamheid, begrip, wederzijdse aanvaarding, geduld, dienstbaarheid, barmhartigheid tegenover tekorten van onze medemensen, vrijgevigheid, enz.

24 Wanneer in de gemeenschap waartoe we behoren dit klimaat van wederzijdse liefde heerst, zal de warmte daarvan uitstralen naar anderen en zal het ook mensen die het christelijk leven nog niet kennen aantrekken.

25 “Woord van Leven”, “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), www.focolare.nl Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: www.santuariosancalogero.org www.focolare.nlwww.santuariosancalogero.org Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: www.focolare.orgAnna LolloPlacido D’Ominawww.focolare.org“Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”(1920-2008), www.focolare.nl Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op: www.santuariosancalogero.org Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: www.focolare.org "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde voor u." 1 Tessalonicenzen 3,12


Download ppt "December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde."

Verwante presentaties


Ads door Google