De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie zijn wij? Roger Fuchs Freek Schoonbrood

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie zijn wij? Roger Fuchs Freek Schoonbrood"— Transcript van de presentatie:

0 De ICT-richting

1 Wie zijn wij? Roger Fuchs Freek Schoonbrood
4e jaars studenten TIW, ICT richting

2 Waarom de ICT Richting? ICT vind je overal in terug
ICT is altijd actueel Noem een niet ICT gerelateerde innovatie? Iedereen heeft met ICT te maken

3 Wat houdt de ICT richting in?
De ICT richting houdt zich vooral bezig met de vraag hoe de vraag hoe mensen ICT en ICT‐systemen gebruiken en hoe je dat gebruik kunt verbeteren. Voorbeelden zijn 3D visualisatie en games.

4 Voorbeeld Gaming Bij games speelt iets anders: gamen is zo leuk dat het voor veel mensen verslavend is. Voor andere doeleinden kun je dezelfde technieken inzetten als motivatie, bijvoorbeeld als mensen moeten revalideren ‐ eindeloos dezelfde bewegingen proberen uit te voeren om zo weer controle en kracht te krijgen in een arm of been na een ongeluk of hersenbloeding. Hoe komt het dat computergames zo verslavend zijn? Hoe kun je games inzetten om iemand beter te laten leren of revalideren? Wat maakt toch dat de tijd kruipt tijdens wiskunde, maar vliegt wanneer je bezig bent op je DS of Playstation? Games lijken wel verslavend zeggen sommigen. Maar je kunt dat ook heel erg motiverend noemen: gamen is zo leuk dat je het uit jezelf steeds weer wilt doen. Wij onderzoeken in ons GameExperienceLab hoe gamen eigenlijk voelt en welke elementen games zo leuk maken. We meten de beleving van het gamen op veel verschillende manieren. We kunnen meten hoe je zit op een stoel, hoe hard je knijpt in de controller, of je zweet, of je hartslag omhoog gaat, tot zelfs welk spiertjes in je gezicht je aanspant. Deze informatie kunnen we bijvoorbeeld gebruiken om live aan de game te vertellen hoe jij je voelt zodat de game zich onmiddellijk daaraan kan aanpassen. Mocht je je vervelen, dan wordt het spel spannender; raak je gefrustreerd van een moeilijk level, dan kan de game je juist een beetje tegemoet komen. De kennis die we in ons onderzoek opdoen zetten we ook in om activiteiten te ondersteunen die soms helemaal niet leuk zijn. Revalideren bijvoorbeeld – eindeloos dezelfde bewegingen proberen uit te voeren om zo weer controle en kracht te krijgen in een arm of been na een ongeluk of hersenbloeding. Kon dat maar net zo verslavend zijn als World of Warcraft of Little Big Planet!

5 Gaming

6 Rooster

7 OGO: Hypermedia Bestaande webpagina’s converteren naar hypertext
Doel: Makkelijker door een pagina navigeren, niet meer lang hoeven zoeken naar de juiste informatie en onnodige informatie mijden. Hypertekst is tekst met direct activeerbare hyperlinks (verwijzingen). De lezer hoeft voor het volgen van een verwijzing geen bladzijden, hoofdstukken of andere teksten op te zoeken en open te slaan, maar kan direct naar een specifieke tekst of een specifieke plek in de tekst doorspringen. Dit maakt in veel gevallen een index bij een lange tekst overbodig: de hyperlinks kunnen immers de index vervangen.

8 Vak: Logic & Set Theory Een basis vak voor de ICT-Richting
Basis regels voor redeneren Beslissen of iets waar of onwaar is aan de hand van logische regels. Een echt basis vak voor de ICT-ricthing, komt voor bij bijna alle vervolg vakken. Proposities bewijzen of ontkrachten aan de hand van logische regels.

9 Keuze vak: Business Information Systems
Bedrijfsprocessen analyseren en modelleren. Realistische opdracht waarbij je een model moet maken voor een bedrijf aan de hand van de gegeven bedrijfsprocessen. Voorbeeld een koffie automaat.

10 Keuze vak: Hacker’s Hut
Leer hoe programma fouten kunnen worden misbruikt om de controle over een systeem te krijgen. Verschillende manieren om een systeem te hacken om zo inzicht te krijgen hoe de beveiliging te verbeteren. Je gaat in een digitale omgeving(seclab) fouten proberen te vinden in de programmering om zo controle te krijgen over het systeem. Verschillende levels per soort hack. Van makkelijk tot moeilijk.

11 Vragen?


Download ppt "Wie zijn wij? Roger Fuchs Freek Schoonbrood"

Verwante presentaties


Ads door Google