De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

beeldaspect materie - textuur

Verwante presentaties


Presentatie over: "beeldaspect materie - textuur"— Transcript van de presentatie:

1 beeldaspect materie - textuur
tonihorrevorts 2007

2 De MATERIE, die in heel veel verschillende verschijningsvormen voorkomt, is op een bepaalde manier gevormd. Iedere stof bezit een bepaalde STRUCTUUR, die door een NATUURLIJK PROCES ontstaan is of door de MENS is GECONSTRUEERD. Met draden kunnen door middel van weef- en breitechnieken onder andere fijne en groffe structuren gemaakt worden, die met de TEXTUUR (materiaaleigenschappen) van het materiaal bepalen hoe een lap textiel voelt en er uit ziet.

3 Aan de textuur van de materie kun je zien en voelen met wat voor stof je te maken hebt en waarvoor je de stof kunt gebruiken. Zo kan de stof HARD of ZACHT, RUW of GLAD, MAT of GLANZEND, TRANSPARANT of ONDOORZICHTIG zijn.

4 Met de teken- en schildermaterialen en het gereedschap zoals, pennen, penselen, kwasten, rollers en paletmessen kun je de texturen, die je van de materie waarneemt, NABOOTSEN.

5 Met de MOTORIEK wordt de hand gestuurd, waardoor je met stippen, lijnarceringen en door met verschillende gereedschappen, materialen en technieken te experimenteren, fijne en groffe FANTASIETEXTUREN kunt maken.

6 Deze schilderijen zijn van de hand van Claude Monet
Deze schilderijen zijn van de hand van Claude Monet. Omdat iedereen een eigen hanterings-wijze of handschrift met een eigen FACTUUR heeft, die van invloed is op de vormgeving van de tekening of het schilderij, kan een geoefend oog aan de factuur herkennen wie de maker is. In deze tekening van Vincent van Gogh wordt net als in de schilderijen de lijn benadrukt.


Download ppt "beeldaspect materie - textuur"

Verwante presentaties


Ads door Google