De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De grote oversteek Afscheidsdienst groep 8 op 30 juni 2013 m.m.v.:

Verwante presentaties


Presentatie over: "De grote oversteek Afscheidsdienst groep 8 op 30 juni 2013 m.m.v.:"— Transcript van de presentatie:

1 De grote oversteek Afscheidsdienst groep 8 op 30 juni 2013 m.m.v.:
Voorganger: Els Gelling Organist Jan Wolfs Leiding KND en kinderen/ouders groep 8

2

3 Welkom en afkondigingen

4 10 Geboden

5 De kinderen van groep 1 t/m 7 mogen naar de kindernevendienst

6 Schriftlezing: Marcus 4: 35-41

7 Verkondiging

8 De kinderen komen terug

9 Gedicht van de twaalf kaarsen
1.Groeien was met veel moeite je eerste woorden zeggen en leren kruipen, van de kamer naar de keuken. Groeien was voor het eerst gaan staan en met vallen en opstaan je eerste voetstappen zetten, van de tafelpoot naar twee uitgestrekte armen. Groeien was die allereerste dag naar school, ’s morgens in alle vroegte en met tranen in je ogen zwaaien tot je nog een heel klein stipje zag. Groeien was spelen met je vriendjes en vriendinnetjes, knikkeren, touwtje springen en geheime hutten bouwen. Groeien was je eerste grote kattenkwaad uithalen, waarvan je soms, woelend in je bed, niet in slaap kon komen. Groeien is in groep 8 voorgoed afscheid nemen van je juf en meester en het speelkwartier en met spanning uitkijken naar je nieuwe school. Groeien is je eigenheid kunnen ontdekken en tegen jezelf durven zeggen:”Dit ben ik, ik hoef niet op die ander te lijken.” Groeien is versteld staan over jezelf: “Hé, dat is me gelukt, nooit geweten dat ik dat kon!” Groeien is popelen om je vleugels uit te slaan, om beetje bij beetje je eigen weg te gaan. Groeien is soms even stil staan totdat je klaar bent voor een nieuwe stap en dan weer een volgende; en daarvoor je eigen tempo kiezen. Groeien is soms verliezen wat je graag had willen behouden en niet weten wat je nu precies wilt. Groeien is geloven en vertrouwen dat jij voor God en ons onmisbaar bent.

10 onderweg was het soms donker, verdriet en ruzie,
De tocht was lang, onderweg was het soms donker, verdriet en ruzie, maar ook veel plezier en spelen. Wij blijven bij elkaar en laten elkaar niet los.  We geven elkaar moed voor onderweg. De twaalf lichten blazen wij nu uit en ontsteken een nieuw licht. Een nieuwe tijd breekt aan. 

11 Afscheid groep 8 van de kindernevendienst

12 Toen en nu

13 Slotlied: “God heeft een plan met je leven”
Je bent hier met een doel Geloof het diep van binnen Het is meer dan een gevoel! Hij doet meer dan je kan bidden Hij is groter dan je denkt Ik weet dat Hij je helpt Ik weet dat Hij je kent Dus stap uit je boot Durf op water te lopen Vraag God om hulp En de Hemel gaat open Wees maar niet bang Hij is altijd bij jou In de storm, in de strijd, in de moeilijke tijd God is trouw

14 Wel thuis!


Download ppt "De grote oversteek Afscheidsdienst groep 8 op 30 juni 2013 m.m.v.:"

Verwante presentaties


Ads door Google