De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alweer over de zonde … ?!. Gods GLORIE zien 1.De hemel vertelt Gods glorie 2.Hoor en zie die glorie! 3.En kijk dan verder!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alweer over de zonde … ?!. Gods GLORIE zien 1.De hemel vertelt Gods glorie 2.Hoor en zie die glorie! 3.En kijk dan verder!"— Transcript van de presentatie:

1 Alweer over de zonde … ?!

2

3

4

5

6

7

8 Gods GLORIE zien 1.De hemel vertelt Gods glorie 2.Hoor en zie die glorie! 3.En kijk dan verder!

9 1. De hemel vertelt Gods glorie Eigen accent van Psalm 19: ‘de hemel vertelt …’ Het uitspansel is een gedicht Met enorme zeggingskracht Algemeen: de hele schepping is een gedicht Een gedicht zonder woorden En tegelijk een stortvloed van ‘woorden’

10 1. De hemel vertelt Gods glorie Het gedicht van de schepping vertelt: Niet zozeer dat er een god is Maar wie en hoe die god is. Je ziet Gods GLORIE Gods glorie Majesteit/eer/roem/heerlijkheid Iets indrukwekkends waar je tegelijk blij van wordt De zon als jonge bruidegom: in hoger sferen. Bedoeling van de Psalm: in hoger sferen raken over God

11 2. Hoor en zie die glorie! Psalm 19 als oproep om die glorie te horen/zien: Gods onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. (Romeinen 1,20)  Algemene godskennis Godsnaam ‘el’ ook gebruikt in andere talen/culturen Je moet het wel willen zien In het groot en in het klein

12

13 2. Hoor en zie die glorie! De toonhoogte van de lofzang vasthouden Door om me heen te kijken Door mijn eigen kleinheid te zien Maar de evolutietheorie dan? Misschien is het oneindige uitspansel [in ruimte en tijd] wel bedoeld om ons onze plaats te wijzen en die te laten innemen.

14 3. En kijk dan verder! De sprong naar de Torah Abrupt? Torah = het geheel van Gods onderwijs El = JHWH! De God van het verbond ‘Deze God die aard en hemel schiep, is dezelfde God die mij eens riep’ Laat het uitspansel je nieuwsgierig maken. Dan hoor je het allerdiepste woord van JHWH in zijn Zoon.


Download ppt "Alweer over de zonde … ?!. Gods GLORIE zien 1.De hemel vertelt Gods glorie 2.Hoor en zie die glorie! 3.En kijk dan verder!"

Verwante presentaties


Ads door Google