De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Soms gaat het leven heel anders … Hoe reageer ik daarop? Boos op God? Verbitterd? Hoe neem ik verantwoordelijkheid? In die nieuwe situatie?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Soms gaat het leven heel anders … Hoe reageer ik daarop? Boos op God? Verbitterd? Hoe neem ik verantwoordelijkheid? In die nieuwe situatie?"— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4 Soms gaat het leven heel anders …
Hoe reageer ik daarop? Boos op God? Verbitterd? Hoe neem ik verantwoordelijkheid? In die nieuwe situatie?

5 Elimelech kiest …

6 Stel je eens voor dat jij Elimelech bent …

7

8 ‘The problem of moral luck’
Als er niks moeilijks gebeurt in je leven, hoef je ook geen moeilijke beslissingen te nemen. Dan heb je makkelijk praten als je de keuze van een ander afkeurt.

9

10 Verantwoordelijkheid nemen
Dat probeert Elimelech te doen. Zijn keuze wordt niet afgekeurd Zijn dood is niet per se straf van God Ook de dood van Machlon en Kiljon niet Te gemakkelijk om de jongens hun verkeerde keuze voor Moabitische meisjes te verwijten. Het (onvoorziene?) gevolg van Elimelechs keuze Denk altijd heel goed na bij je keuzes! En bid!

11 Straf van God … ? Zo ziet Naomi het
Naomi kan het maar op één manier zien. Naomi raakt verbitterd: God is tegen mij. We zijn soms wel om veel minder boos op Hem en roepen Hem ter verantwoording!

12 Hoe zie je God? Voel je je onder Gods oordeel staan?
Vanwege een verkeerde keuze? Is God een God die je de dingen blijft nadragen? Psalm 103: niet eindeloos blijft Hij twisten, niet eeuwig duurt zijn toorn

13

14

15


Download ppt "Soms gaat het leven heel anders … Hoe reageer ik daarop? Boos op God? Verbitterd? Hoe neem ik verantwoordelijkheid? In die nieuwe situatie?"

Verwante presentaties


Ads door Google