De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

EEen woordje vooraf (inleiding) HHet verhaal deel 1 HHet verhaal deel 2 EEen afbeelding van Odysseus en woeste slangen SSamengevat … ZZegswijze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "EEen woordje vooraf (inleiding) HHet verhaal deel 1 HHet verhaal deel 2 EEen afbeelding van Odysseus en woeste slangen SSamengevat … ZZegswijze."— Transcript van de presentatie:

1

2 EEen woordje vooraf (inleiding) HHet verhaal deel 1 HHet verhaal deel 2 EEen afbeelding van Odysseus en woeste slangen SSamengevat … ZZegswijze : het paard van Troje SSlot

3 Hallo beste klasgenootjes en mevrouw Vanlancker. Wij gaan jullie wat meer vertellen over het paard van Troje. De verovering van Troje is wel een feit. Made by Jasmeet en Alix

4 De Grieken slaagden er maar niet in om de stad Troje te veroveren. Tot dat Odysseus een list bedacht: ze bouwden een reusachtig houten paard. ‘s Nachts gingen ze weg naar het eiland Tenedus. Bij het eerste daglicht zagen de Trojanen niets in de vlakte, of toch 1 ding: dat houten paard… Iedereen danste en vierde victorie. ‘De Grieken zijn weggegaan, maar ze hebben een geschenk achtergelaten!’ Maar de priester van Neptunus, genaamd Laoco waarschuwde toch zijn medeburgers.

5 Maar toen kwam Sinon, een leugenachtige Griek die beweerde dat de Grieken toch naar huis waren gegaan. ‘Ik ben achtergelaten omdat ik Odysseus heb beledigd. Dit paard is voor Minerva’, zei hij. En toen kwamen 2 woeste slangen uit de zee die Laoco en zijn 2 zonden verscheurden. Zo geloofden de Trojanen in Sinon. Daarna werd het paard binnengehaald maar dat was niet zo slim want zo werd ‘s nachts Troje verwoest door de Grieken.

6

7  DATUM :12e of 13e eeuw v.Chr. In de Trojaanse oorlog  LOCATIE : Troje en de omliggende landen  VOLKEN : de Grieken VS de Trojanen  RESULTAAT : de Grieken winnen de strijd door de list van Odysseus ‘het houten paard’ en vernietigen Troje

8 Het houten paard binnenhalen betekent letterlijk : Zichzelf een ramp op de hals halen. Toen de Grieken Troje niet konden innemen, bouwden ze een houten paard en verstopten daarin soldaten. De soldaten worden vergeleken met een virus.

9 We hopen dat jullie het leuk en interessant vonden, in ieder geval bedankt voor het luisteren, en hopelijk tot in een volgende powerpointpresentatie ;)


Download ppt "EEen woordje vooraf (inleiding) HHet verhaal deel 1 HHet verhaal deel 2 EEen afbeelding van Odysseus en woeste slangen SSamengevat … ZZegswijze."

Verwante presentaties


Ads door Google