De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Paard Van Troje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Paard Van Troje."— Transcript van de presentatie:

1 Het Paard Van Troje

2 De indeling Een woordje vooraf (inleiding) Het verhaal deel 1
Een afbeelding van Odysseus en woeste slangen Samengevat … Zegswijze : het paard van Troje Slot

3 Een woordje vooraf Hallo beste klasgenootjes en mevrouw Vanlancker.
Wij gaan jullie wat meer vertellen over het paard van Troje. De verovering van Troje is wel een feit. Made by Jasmeet en Alix

4 Het verhaal deel 1 De Grieken slaagden er maar niet in om de stad Troje te veroveren. Tot dat Odysseus een list bedacht: ze bouwden een reusachtig houten paard. ‘s Nachts gingen ze weg naar het eiland Tenedus. Bij het eerste daglicht zagen de Trojanen niets in de vlakte, of toch 1 ding: dat houten paard… Iedereen danste en vierde victorie. ‘De Grieken zijn weggegaan, maar ze hebben een geschenk achtergelaten!’ Maar de priester van Neptunus, genaamd Laoco waarschuwde toch zijn medeburgers.

5 Het verhaal deel 2 Maar toen kwam Sinon, een leugenachtige Griek die beweerde dat de Grieken toch naar huis waren gegaan. ‘Ik ben achtergelaten omdat ik Odysseus heb beledigd. Dit paard is voor Minerva’, zei hij. En toen kwamen 2 woeste slangen uit de zee die Laoco en zijn 2 zonden verscheurden. Zo geloofden de Trojanen in Sinon. Daarna werd het paard binnengehaald maar dat was niet zo slim want zo werd ‘s nachts Troje verwoest door de Grieken.

6 De 2 zeeslangen & Odysseus

7 Samengevat… DATUM : 12e of 13e eeuw v.Chr. In de Trojaanse oorlog
LOCATIE : Troje en de omliggende landen VOLKEN : de Grieken VS de Trojanen RESULTAAT : de Grieken winnen de strijd door de list van Odysseus ‘het houten paard’ en vernietigen Troje

8 Zegswijze: Het paard van Troje binnenhalen
Het houten paard binnenhalen betekent letterlijk : Zichzelf een ramp op de hals halen. Toen de Grieken Troje niet konden innemen, bouwden ze een houten paard en verstopten daarin soldaten. De soldaten worden vergeleken met een virus.

9 Het slot We hopen dat jullie het leuk en interessant vonden, in ieder geval bedankt voor het luisteren, en hopelijk tot in een volgende powerpointpresentatie ;)


Download ppt "Het Paard Van Troje."

Verwante presentaties


Ads door Google