De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

7M701 1 In een bibliotheek wordt een eenvoudig ‘bibliotheeksysteem’ voor het lenen en terugbezorgen van boeken. Hiertoe wordt in een boekenbestand bijgehouden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "7M701 1 In een bibliotheek wordt een eenvoudig ‘bibliotheeksysteem’ voor het lenen en terugbezorgen van boeken. Hiertoe wordt in een boekenbestand bijgehouden."— Transcript van de presentatie:

1 7M701 1 In een bibliotheek wordt een eenvoudig ‘bibliotheeksysteem’ voor het lenen en terugbezorgen van boeken. Hiertoe wordt in een boekenbestand bijgehouden of een boek uitgeleend dan wel gereserveerd is. Indien gereserveerd staat aangegeven aan welk lid van de bibliotheek. In het ledenbestand wordt bijgehouden wie lid is. Bij ieder lid wordt bijgehouden welke boeken er geleend zijn, wanneer de leentermijn afloopt en of er nog openstaande boetes zijn.  Maak een Use Case diagram van dit eenvoudig bibliotheeksysteem en beschrijf minstens één use-case. Hierbij mag het boekenbestand en het ledenbestand als externe componenten (actors) beschouwd worden.

2 7M701 2

3 7M701 3

4 7M701 4

5 7M701 5 Use case boek terugbezorgen ActorenLedenbestand, Boekenbestand, Medewerker bilbiotheek AannamenHet boek is uitgeleend beschrijving1. Een lid overhandigd het boek aan de medewerker 2. De medewerker voert de gegevens in het boekenbestand in 3. Het boek wordt teruggeplaatst in het boekenschap Uitzonderin gen Het boek is beschadigd, dan dus naar reparatieafdeling ResultaatTerugbezorging


Download ppt "7M701 1 In een bibliotheek wordt een eenvoudig ‘bibliotheeksysteem’ voor het lenen en terugbezorgen van boeken. Hiertoe wordt in een boekenbestand bijgehouden."

Verwante presentaties


Ads door Google