De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In een bibliotheek wordt een eenvoudig ‘bibliotheeksysteem’ voor het lenen en terugbezorgen van boeken. Hiertoe wordt in een boekenbestand bijgehouden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In een bibliotheek wordt een eenvoudig ‘bibliotheeksysteem’ voor het lenen en terugbezorgen van boeken. Hiertoe wordt in een boekenbestand bijgehouden."— Transcript van de presentatie:

1 In een bibliotheek wordt een eenvoudig ‘bibliotheeksysteem’ voor het lenen en terugbezorgen van boeken. Hiertoe wordt in een boekenbestand bijgehouden of een boek uitgeleend dan wel gereserveerd is. Indien gereserveerd staat aangegeven aan welk lid van de bibliotheek. In het ledenbestand wordt bijgehouden wie lid is. Bij ieder lid wordt bijgehouden welke boeken er geleend zijn, wanneer de leentermijn afloopt en of er nog openstaande boetes zijn. ·        Maak een Use Case diagram van dit eenvoudig bibliotheeksysteem en beschrijf minstens één use-case. Hierbij mag het boekenbestand en het ledenbestand als externe componenten (actors) beschouwd worden.

2

3

4

5 Ledenbestand, Boekenbestand, Medewerker bilbiotheek
Use case boek terugbezorgen Actoren Ledenbestand, Boekenbestand, Medewerker bilbiotheek Aannamen Het boek is uitgeleend beschrijving 1.   Een lid overhandigd het boek aan de medewerker 2.   De medewerker voert de gegevens in het boekenbestand in 3.   Het boek wordt teruggeplaatst in het boekenschap Uitzonderingen Het boek is beschadigd, dan dus naar reparatieafdeling Resultaat Terugbezorging


Download ppt "In een bibliotheek wordt een eenvoudig ‘bibliotheeksysteem’ voor het lenen en terugbezorgen van boeken. Hiertoe wordt in een boekenbestand bijgehouden."

Verwante presentaties


Ads door Google