De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden."— Transcript van de presentatie:

1 we hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.

2 ja we hebben daar eerst 't ene park bezocht, 't andere park bezocht, we hebben wandelingen gemaakt, day- hikes gemaakt, ja op alle mogelijke manieren dat gebied verkend.

3 kun je mooie foto's maken.

4 we hadden bijvoorbeeld de ervaring dat als je daar 'n wandeling maakt, meestal uitgezet, want je bent natuurlijk niet voldoende bekend in het gebied om echt te gaan exploreren.

5 we hadden 'n compact car besteld maar dat werd 'n fourwheel jeepachtig ding.

6 ik was er geweldig door geimponeerd, ik vond 't ongelofelijk mooi.

7 'n half uur later ben je zelf 'n eindje hoger geklommen, en ben je plotseling op gelijke hoogte met die mensen.

8 je hebt d'r 'n aantal pieken die daar op 'n hele fraaie manier in 't landschap staan.

9 je komt af en toe in één keer 'n bocht om en dan staat daar 'n hoop volk met verrekijkers, of op 'n andere manier, en dan weet je : daar is wat te zien.

10 zie je daar omhoog klauteren.

11 we hadden eigenlijk drie, nogal sterk van elkaar verschillende, gebeurtenissen, hè.

12 we zijn overigens in die week, aan 't eind van die week hebben we dus besloten om nog naar, dat hadden we eigenlijk al van te voren geregeld natuurlijk, naar vrienden te gaan, voordat we weer naar huis terugvlogen.

13 en die mensen maakten zich ook wel ernstig zorgen over hun eigen zomerhuis, want dat was 't vijftiende in de rij.

14 je kunt dus heel dicht bij de bergtop komen, met de auto d'r naartoe rijden, bij wijze van spreken, en dan 't laatste stukje wandelen.

15 en nummer een was, volgens kaarten die daar verkocht werden, lag aan de kust, maar had 'n strook strand van dertig veertig meter om zich heen.

16 dus je bent daar toch wel 'n halve dag mee bezig.

17 en wij zaten dus in dat hutje, zonder verdere voorzieningen.

18 't hele gebied daaromheen is ook heel mooi, want ze hebben houten platforms geinstalleerd zodat je overal kunt lopen zonder de boel al te zeer te beschadigen.

19 dat hebben wij dus niet gedaan, want dat was 'n wandeling van tien mijl of zo, dat leek ons 'n beetje teveel van 't goeie.

20 we hebben daar heel veel dieren in 't wild gezien, moose, en deer, en coyotes, en kleiner wild, en dat loopt daar tamelijk ongeremd rond.

21 maar die vrienden die woonden in Rayleigh, North Carolina dus ons verblijf in Amerika was zeer divers.

22 heel dominant, maar toch ook heel toegankelijk.

23 de natuur in Amerika is op heel veel plekken prachtig, maar dit sloeg toch wel weer alles, zowel Yellowstone met z'n geisers en z'n vele dieren.

24 typisch Amerikaans :

25 maar gelukkig hadden die mensen ook nog 'n zomerhuis aan 't strand, aan de kust.

26 maar 't lijkt me toch 'n angstig idee om zo'n bezit te hebben wat zo afhankelijk is van de natuur.

27 en je kon dan ook, nadat je die inspiratie opgedaan had, besluiten of je dus 'n vervolgwandeling wilde gaan maken in 'n canyon tussen twee bergen in.

28 't is natuurlijk niet meer 't echte natuurdelven, zonder enige ander persoon.

29 maar je kunt dus echt heel snel, heel hoog, komen.

30 maar die geisers zijn daar in allerlei gedaantes, je hebt moddergeisers die alleen maar zo'n beetje bubbelen en enorm stinken, je hebt 'n soort vijvers met hele mooie heldere waterpartijen, waar allemaal kristalachtige structuren omheen staan.

31 ik vond 't geweldig mooi, mooi uitzicht, mooie meren, ja alle kanten fantastisch.

32 kleuren zijn fantastisch.


Download ppt "We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden."

Verwante presentaties


Ads door Google