De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ecce Homo Chr.Visie op het menselijk lijden 1 Denk aan de sociale competentie Het lijden en de mens Johannes 19,5 Schrijf over !

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ecce Homo Chr.Visie op het menselijk lijden 1 Denk aan de sociale competentie Het lijden en de mens Johannes 19,5 Schrijf over !"— Transcript van de presentatie:

1 Ecce Homo Chr.Visie op het menselijk lijden 1 Denk aan de sociale competentie Het lijden en de mens Johannes 19,5 Schrijf over !

2 Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden 2 Denk aan de sociale competentie Bestaat er lijden dat nuttig is? Leg uit! Schrijf over en beantwoord!

3 Gezegden: - Wie mooi wil zijn moet pijn l……….. - Zonder wrijving geen gl…… - Beter onrecht l………. dan onrecht d…….. - Na lijden verblij……. - Ieder huis heeft zijn kr….. Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden 3 Denk aan de sociale competentie Schrijf 2 gezegden over !

4 Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden 4 Denk aan de sociale competentie Altruïsme = het handelen in het belang van anderen, = het tegenovergestelde van egoïsme = menslievendheid, onbaatzuchtigheid, onzelfzuchtigheid 1. Wat heb je nodig om altruïstisch te kunnen zijn? 2. Wat zou de hoogste graad van Altruïsme zijn? Schrijf een betekenis over en beantwoord de vragen !

5 Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden 5 Denk aan de sociale competentie Passion of the Christ: Jesus en MariaJesus en Maria Waaruit blijkt het altruïsme van Christus Jesus? Waartoe roept lijden op? Schrijf over en beantwoord!

6 H3: Christendom als voorbeeld Ecce Homo 6 Denk aan de sociale competentie En hij nam een beker, sprak het dankgebed uit en gaf hun de beker met de woorden: ‘Drink allen hieruit, dit is mijn bloed, het bloed van het verbond, dat voor velen wordt vergoten tot vergeving van zonden. (Mat. 26:27) Wie achter mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen en dagelijks zijn kruis op zich nemen en mij volgen. (Luc. 9:23) Ik (Paulus, red) ben blij dat ik nu voor u lijd en dat ik in mijn lichaam mag aanvullen wat er nog aan Christus’ lijden ontbreekt, ten behoeve van zijn lichaam, de kerk, waarvan ik de dienaar ben. (1 Kol. 1:24-25) Schrijf over ! Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden

7 7Omwisseling Ecce Homo Visie op het menselijk lijden Verraden Verloochend Vals beschuldigd Oneerlijk proces Mishandeld Beroofd Miskend Bespot Onschuldig Veroordeeld Schrijf over !

8 8 Denk aan de sociale competentie 1. Wat leert het lijden aan het kruis over het altruïsme van Jesus van Nazareth? 2. Wat vind je daarvan terug in het boek? 3. Schrijf een conclusie! Schrijf over ! Ecce Homo Chr. Visie op het menselijk lijden


Download ppt "Ecce Homo Chr.Visie op het menselijk lijden 1 Denk aan de sociale competentie Het lijden en de mens Johannes 19,5 Schrijf over !"

Verwante presentaties


Ads door Google