De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Onveranderlijke Tenach

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Onveranderlijke Tenach"— Transcript van de presentatie:

1 De Onveranderlijke Tenach
De Dode-zee Rollen Het kleine joodse volk kent een lange schriftelijke traditie. Al vanaf ongeveer 1800 voor Christus. Zij schreven en schrijven belangrijke gebeurtenissen op. Zo worden deze niet vergeten. Zij zijn te lezen in de boekrollen van de Tenach (T van Thora (Wet), N van Neviim. (Profeten) CH van Chetoevim. (Geschriften) Judaïsme les 4,  J.B.M. Clemens

2 Concrete doelstellingen van de les
1. Leert een aantal nieuwe relevante begrippen zoals boekrol, Tora, Qum Ran, Dode-zee Rollen. 2. Leert een aantal kernpunten van de Dode-zee rollen zoals: de vindplaats, de inhoud van de vondst, het belang van de vondst. 3. Leert hoe je kan zien dat de geschriften voor joodse mensen belangrijk zijn. 4. Ziet het belang in van historisch onderzoek voor de joodse geschriften.

3 Ouderdom van de rollen is: …….. jaren.

4 De Onveranderlijke Tenach
De oudste complete teksten waren ongeveer van 450 na Christus. In 1947 vond men in Qum Ran, Torarollen van 100 voor Christus. Hiermee kon men de betrouwbaarheid van het doorgeven van de teksten onderzoeken.

5 De Onveranderlijke Tenach
Maak de vragen.

6 De Onveranderlijke Tenach
Conclusie:? Door de vondst van de Dode-zee Rollen is wetenschappelijk aantoonbaar geworden dat de teksten van de Tora de eeuwen goed hebben doorstaan. De teksten in de Tora zijn blijkbaar onveranderlijk. Tot 1947 was dit nog onzeker.

7 De Onveranderlijke Tenach
Bookquest: Zoek met behulp van het boek Op verhaal komen, meer informatie waaruit blijkt dat de “heilige boeken” een grote rol spelen in de joodse religie. (zie blz. 14, 15, 16 en 21) Maak hiervan een samenvatting in je schrift van 100 woorden en een afbeelding.


Download ppt "De Onveranderlijke Tenach"

Verwante presentaties


Ads door Google