De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oaseplaats en uitvalsbasis

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oaseplaats en uitvalsbasis"— Transcript van de presentatie:

1 Oaseplaats en uitvalsbasis
Medina el Nabi Mohammed zelf bleef in Mekka bij zijn bezittingen. Na een aanslag op zijn leven vlucht hij de woestijn in. Daarbij verliest hij zijn bezittingen en het zicht op de Kaaba. In 622 wordt Mohammed gevraagd te bemiddelen bij een conflict tussen stammen in Jatrib. Toen Mohammed daar aankwam kreeg deze plaats de naam Medina (al Nabi), stad van de profeet. De eerste moskee werd gebouwd. De Koranische boodschappen uit deze periode veranderen van aard. Vanuit deze oaseplaats begon men zelf het zwaard tegen de Mekkanen te hanteren.

2 Schrijf een samenvatting van ca. 200 woorden.
Waarom is Medina vanuit de godsdienst belangrijk? Waarom is Medina vanuit de strijd bezien, belangrijk? Wat zouden de Mekkanen hebben kunnen denken? Leg uit! Herken je dit in onze tijd? Leg uit!

3 Doel van de les Je leert :
De rol van de plaats Medina bij de ontstaansgeschiedenis van de Islam. Het strategisch belang inzien van Medina. Het religieus belang inzien van Medina.

4 DOELSTELLINGEN: Je leert de begrippen martelaar, martelen, beul en moordenaar. Je ziet de gevolgen voor de inwoners van Mekka als gevolg van het ontstaan van de Islam. Je leert wat nieuw was voor de mensen in Mekka

5 Opdracht Maak de vragen netjes af.
Zoek bij de antwoorden op de vragen passende plaatjes.


Download ppt "Oaseplaats en uitvalsbasis"

Verwante presentaties


Ads door Google