De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

© 2009 Biosoft TCC - Lyceumstraat Thema 2. Voeding en vertering Inleiding. Bij dit practicum ga je zelf een onderzoek opzetten. Je onderzoekt factoren.

Verwante presentaties


Presentatie over: "© 2009 Biosoft TCC - Lyceumstraat Thema 2. Voeding en vertering Inleiding. Bij dit practicum ga je zelf een onderzoek opzetten. Je onderzoekt factoren."— Transcript van de presentatie:

1 © 2009 Biosoft TCC - Lyceumstraat Thema 2. Voeding en vertering Inleiding. Bij dit practicum ga je zelf een onderzoek opzetten. Je onderzoekt factoren die van invloed zijn op de werking van het enzym amylase. Amylase is een verteringsenzym dat amylose (een niet-vertakte vorm van zetmeel) afbreekt. Het komt zowel voor in het dierenrijk als in het plantenrijk.

2 © 2009 Biosoft TCC - Lyceumstraat Werking amylase Amylase breekt het lange zetmeelmolecuul af tot kleine suikermoleculen (Maltose) en gebruikt daarbij water. De werking van amylase

3 © 2009 Biosoft TCC - Lyceumstraat Hoe kun je zien of het enzym werkt? M.b.v. de reagens Jodium. HoeveelheidKeur Reagens Veel zetmeelDonker blauw Beetje zetmeelRood/paars Geen zetmeelgeel

4 © 2009 Biosoft TCC - Lyceumstraat T4-B1. Bloed De werking van het reagens jodium. I2I2 I2I2 I2I2 I2I2 I2I2 I2I2 I2I2 Jodium in een oplossing van water I2I2 I2I2 I2I2 I2I2 I2I2 I2I2 Zetmeelmolecuul

5 © 2009 Biosoft TCC - Lyceumstraat Welke proeven. Uit welke proeven kun je kiezen: 1. De invloed van temperatuur op de werking van amylase. Temp: 5, 15 25, 35, 45, 55 en 65 °C. 2. De invloed van de pH op de werking van amylase. pH: 4,5,6,7,8 en De invloed Glucose op de werking van amylase. Concentratie: 0, 0,5, 1, 2, 3, 5 en 10% 4. De invloed NaCl op de werking van amylase. Concentratie: 0, 0,5, 1, 2, 3, 5 en 10% Uitvoering: Je werkt in groepen van 2. Je voert eerst punt 1 t/m 4 van de natuurwetenschappelijke methode uit (zie stencil). Daarna starten met het voor onderzoek. Ps. Geen theorie.


Download ppt "© 2009 Biosoft TCC - Lyceumstraat Thema 2. Voeding en vertering Inleiding. Bij dit practicum ga je zelf een onderzoek opzetten. Je onderzoekt factoren."

Verwante presentaties


Ads door Google