De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoger Bedrijfsdiploma Hans Daale 8 april 2013. Kader voor een HBd Nog even op een rijtje Op basis van de NCP-eisen is de kwalificatie op 5 geplaatst Minimaal.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoger Bedrijfsdiploma Hans Daale 8 april 2013. Kader voor een HBd Nog even op een rijtje Op basis van de NCP-eisen is de kwalificatie op 5 geplaatst Minimaal."— Transcript van de presentatie:

1 Hoger Bedrijfsdiploma Hans Daale 8 april 2013

2 Kader voor een HBd Nog even op een rijtje Op basis van de NCP-eisen is de kwalificatie op 5 geplaatst Minimaal 90 studiepunten Arbeidsmarktrelevant – gekoppeld aan functies Initiatief bij arbeidsmarkt

3 Aanvullend kan… Doorstroom naar een Bachelor op basis van een convenant Minimaal 75% gelijk aan een bestaand Ad-programma – aangevuld met maatwerk En/of… (werksessies)

4 Aanvullende beoordeling Landelijke organisatie Met… - NRTO? - Werkgeversorganisaties – O&O-fondsen? - Huidige kwaliteitszorgbeoordelaars? - NVAO? - SBB? Of een nieuw te richten bureau - gelinkt aan NVAO – d.w.z. de overheid? - lijnen naar NCO / NRTO / of…

5 Register / controle Na alle beoordelingen HBd’s (en HBc’s) en aanbieders in een landelijk register – openbaar Voor een bepaalde periode Audits / her-beoordeling (mede op basis ‘beweging in NCP-register) Als lijn met OCW: rol Inspectie?

6 Werksessies 1 Situatie in Vlaanderen - ontwikkelen van een kwalificatie - rol werkveld en overheid - twee soorten kwalificaties - rol van de aanbieders - verschillen met Nederland

7 Werksessies 2 Rol van de aanbieder en het belang (casus Radius verder uitgewerkt) - hoe kan een aanbieder zich hiermee positioneren - wat is de meerwaarde - wat moet de overheid doen - wat zijn ervaringen (Ad / 5 / …)

8 Werksessies 3 Kader voor een HBd (Leido) - Is het kader duidelijk - Wat ontbreekt - Wie geeft het stempel HBd - Wie beheert het register - Wie controleert (audits) - Wat is de relatie met formeel


Download ppt "Hoger Bedrijfsdiploma Hans Daale 8 april 2013. Kader voor een HBd Nog even op een rijtje Op basis van de NCP-eisen is de kwalificatie op 5 geplaatst Minimaal."

Verwante presentaties


Ads door Google