De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verkeersongeval met beknelling

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verkeersongeval met beknelling"— Transcript van de presentatie:

1 Verkeersongeval met beknelling
Beeldcasus voor bevelvoerders (212A)

2 Tweezijdig verkeersongeval met beknelling Uitruk met TS en HV
overwegingen prioriteiten acties Melding Tweezijdig verkeersongeval met beknelling Uitruk met TS en HV Tijdstip: uur Meteo: 30C, windstil

3 Info aanrijdend en ter plaatse
overwegingen prioriteiten acties Info aanrijdend en ter plaatse Ambulance is ter plaatse Verpleegkundige vermoedt rugletsel bij bijrijder en wil dak en deur aan de bijrijderkant verwijderd hebben, om het slachtoffer met zo min mogelijk bewegen te kunnen bevrijden.

4 overwegingen prioriteiten acties Ter plaatse

5 Slachtoffers overwegingen prioriteiten acties
Suggestie Overwegingen: Slachtoffers Het slachtoffer is beschermd tegen glas- en metaal splinters.

6 Object overwegingen prioriteiten acties Suggestie Overwegingen: Object
Het is moeilijk te zien of het voertuig gestabiliseerd is op twee punten aan elke zijde. Er lijkt glasmanagement toegepast te zijn. Werkcirkels lijken niet te worden gehanteerd (teveel mensen en materiaal in de 5-metercirkel van het wrak zonder directe functie, geeft onrust en onoverzichtelijkheid) Vloeistofplas onder de Chrysler aan de rechterkant, mogelijk lekkage van brandstof, olie of remvloeistof. Levert wellicht brandgevaar op en milieuvervuiling als de stoffen in het riool terechtkomen. Medewerkers ambulancedienst dragen veiligheidsbril, brandweermensen dragen wel verkeersvest maar niet allemaal een veiligheidsbril.

7 Aard bebouwing & omgeving
overwegingen prioriteiten acties Aard bebouwing & omgeving Suggestie Overwegingen: Aard bebouwing & omgeving Woonwijk , dus veel omstanders ruim afzetten en afzetting bewaken (politie).

8 Tijdstip & weer overwegingen prioriteiten acties
Suggestie Overwegingen: Tijdstip & weer Warm, dus slachtoffer raakt niet snel onderkoelt, maar moet eventueel beschermd worden tegen zon.

9 Waterwinning overwegingen prioriteiten acties
Suggestie Overwegingen: Waterwinning Niet relevant bij dit incident.

10 Prioriteiten overwegingen prioriteiten acties Suggestie Prioriteiten
Veiligheid eigen personeel en personeel ambulancedienst: aandacht voor het risico op brand en gebruik veiligheidsbril. Bevrijding van het slachtoffer. Beperking van de milieuschade.

11 Acties overwegingen prioriteiten acties Suggestie Acties
Vloeistofplas afdekken met schuim en lekkages zien te stoppen. Energiebronnen uitschakelen. Slachtoffers redden. Hierbij werkwinkels toepassen, waarbij alleen diegenen die een directe functie bij de bevrijding van het slachtoffer vervullen, worden toegelaten (bijvoorbeeld voor coördinatie, technisch team voor bevrijding, gewondenverzorger in het wrak en beveiliger die af en toe de werkcirkel instapt om glasmanagement toe te passen). De rest moet de 5-metercirkel verlaten. Leeghalen/opruimen van de gereedschappen en hulpmiddelen die zich in de 5-metercirkel bevinden. Nagaan wat de aard van de vloeistof onder de Chrysler is. Zo nodig moet de beveiliger met schuim brand voorkomen en met een absorptiemiddel voorkomen dat de vloeistof wegstroomt in het riool.


Download ppt "Verkeersongeval met beknelling"

Verwante presentaties


Ads door Google