De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Willem de Zwijger Schoonhoven

Verwante presentaties


Presentatie over: "Willem de Zwijger Schoonhoven"— Transcript van de presentatie:

1 Willem de Zwijger Schoonhoven
1.100 leerlingen Vwo/Havo/Vmbo Certificering betreft Havo-afdeling Klas 4: 100 leerlingen; 65 M&0 Klas 5: 90 leerlingen; 50 M&O

2 Context: Als tegenhanger van VWO+ en Technasium, vooral op VWO gericht, de Havo afdeling profileren met bedrijfseconomische component. Geen aparte Business School klas, meeste punten worden individueel verzameld door leerlingen. Invoering liefst budgetneutraal.

3 Klas 1 Module financiële educatie (15)
Op eenvoudige manier leren omgaan met geld. Kennis van financiële producten, bewust consumeren, zorgen voor voldoende inkomen, voorkomen van problematische schulden en aanpassen van financieel gedrag aan veranderende leefomstandigheden.

4 Klas 2 Ondernemerschapstest Ondernemerschapsspel

5 Klas 3 Module Inleiding Elementair Boekhouden (10)
Module Presentatievaardigheden/omgangsvormen (10) 9 lessen gegeven door een docent nederlands, elke havo/3 leerling volgt die module Opbouwen en oefenen van een goede presentatie Maatschappelijke stage waarin leerlingen een verslag kunnen maken waarbij ze de relatie kunnen leggen tussen vrijwilligerswerk en economie (10)

6 Klas 4 Solliciteren (10) Aan de hand van bepaalde functie-eisen leren de leerlingen correct een sollicitatiebrief te schrijven waarin zij een duidelijk beeld geven van hun competenties en geschiktheid voor de desbetreffende functie. Ook wordt er aandacht besteed aan het maken van een curriculum vitae. Bedrijfsbezoek met kleine opdracht (10) Profielwerkstuk over een bedrijfseconomisch onderwerp (80) Module Ondernemingsplan (12) Persoonlijk plan, marketingplan, financieel plan en organisatieplan. Nadruk op financieel plan: startbalans, liquiditeitsbegroting, resultatenbegroting en geprojecteerde balans. Module Excel (12) Basisvaardigheden gebaseerd op eisen die worden gelijkgesteld aan het digitaal rijbewijs (ECDL) Module Belastingen (12) De belastingdienst, de LB, IB, Vpb en Ob.

7 Klas 5 Module Elementair Boekhouden (75)
Project met een HBO/WO instelling (20)

8 Tussenstand/balans opmaken
Veel belangstelling voor Elementair Boekhouden. Spanning tussen korte uitvoering VWO en langdurende Havo-variant. Uiteindelijk moeten twintig leerlingen voor het VBS certificaat gaan. Tien leerlingen doen examen Elementair Boekhouden.

9 Obstakels Het CPS spel is niet meer leverbaar.
CPS heeft nog een voorraad maar stelt zich weinig coöperatief op. Kopen was een suggestie, maar toen daar op in werd gegaan volgde geen reactie. Schenken was de andere mogelijkheid, maar dan wilde men als ruil een voet tussen de deur krijgen met een cursus Rekenen.

10 Obstakels Samenwerking met een Hogeschool is niet altijd gemakkelijk. Veel is mogelijk, maar als eis wordt dan gesteld dat er een groep van 30 leerlingen bij betrokken is.


Download ppt "Willem de Zwijger Schoonhoven"

Verwante presentaties


Ads door Google