De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dementievriendelijke gemeenten Workshop Symposium Ketenzorg Dementie 24 januari 2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dementievriendelijke gemeenten Workshop Symposium Ketenzorg Dementie 24 januari 2013."— Transcript van de presentatie:

1 Dementievriendelijke gemeenten Workshop Symposium Ketenzorg Dementie 24 januari 2013

2 Filmpje http://www.youtube.com/watch?v=zDXwYRVJ 3Hg

3 Dementievriendelijke gemeente Een samenleving waarin mensen ontspannen met elkaar omgaan en waarin er volop plaats is voor mensen die ‘anders’ zijn. Een ‘dementievriendelijke’ gemeente is een ‘mensvriendelijke’ gemeente. Door aandacht voor het omgaan met dementie te vergroten en aandacht voor het bevorderen van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun familie en mantelzorgers.

4 10 kernpunten 1.Naar een andere beeldvorming 2.Naar meer kennis 3.Naar een betere integratie 4.Naar meer ontmoetingen 5.Naar betere contacten tussen generaties 6.Naar meer welzijn 7.Naar meer autonomie 8.Naar lagere drempels 9.Naar een veiligere samenleving 10.Naar de mobilisatie van een hele gemeente Weg met het taboe! Inzicht biedt uitzicht Mensen met dementie tellen mee Samen Voor jong en oud Warme zorg Burgers zoals u en ik Iedereen welkom! Veilig thuis! Gemeentebreed

5 Huidige situatie 70% van dementerenden woont thuis  Mantelzorgers raken overbelast

6 3 stappen voor gemeenten 1.Participeer in het dementienetwerk 2.Zorg voor goede publieksinformatie 3.Maak begeleiding op maat mogelijk (bron Alzheimer Nederland)

7 Vraaggesprek rondom: Zijn er binnen de Drechtsteden ‘Dementievriendelijke gemeenten’?


Download ppt "Dementievriendelijke gemeenten Workshop Symposium Ketenzorg Dementie 24 januari 2013."

Verwante presentaties


Ads door Google