De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Patiëntenorganisaties: heden en toekomst Margo Trappenburg Universiteit Utrecht/Erasmus MC.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Patiëntenorganisaties: heden en toekomst Margo Trappenburg Universiteit Utrecht/Erasmus MC."— Transcript van de presentatie:

1 Patiëntenorganisaties: heden en toekomst Margo Trappenburg Universiteit Utrecht/Erasmus MC

2 Iris van Bennekom NPCF Nummer 3 in de top 100 van medische machthebbers

3 Actie tegen de WMO

4 Patiënten en hun organisaties zitten in Medisch-wetenschappelijk onderzoek Medisch-wetenschappelijk onderzoek Richtlijnenwerkgroepen Richtlijnenwerkgroepen Cliëntenraden in zorginstellingen Cliëntenraden in zorginstellingen Congressen, symposia, themadagen, overlegcircuits enzovoort Congressen, symposia, themadagen, overlegcircuits enzovoort

5 Robert Putnam Bowling Alone. The Collapse and Revival of American Community 2000

6 Verval van het verenigingsleven Door televisie-effect Door televisie-effect Door generatie-effect. Door generatie-effect. Uitzondering: Patiëntenorganisaties. Recent ontstaan, groeiend en inspelend op moderne tijd (internet!) Uitzondering: Patiëntenorganisaties. Recent ontstaan, groeiend en inspelend op moderne tijd (internet!)

7 Reden tot vreugde?

8 Nee!

9 Teneur van publicaties: Het gaat goed, maar kan nog beter. Het gaat goed, maar kan nog beter. Meer cursussen, trainingen, deskundigheidsbevordering Meer cursussen, trainingen, deskundigheidsbevordering Er moet nog “een slagje bij” Er moet nog “een slagje bij”

10 Participatieladder

11 Het gaat goed en het hoeft niet altijd beter Kijk uit voor overbelasting Kijk uit voor overbelasting Professionalisering en subsidiëring is niet altijd een oplossing voor dat probleem Professionalisering en subsidiëring is niet altijd een oplossing voor dat probleem Zogenaamd belangrijke dingen kunnen belangrijker worden dan de dingen waar het eigenlijk om gaat. Zogenaamd belangrijke dingen kunnen belangrijker worden dan de dingen waar het eigenlijk om gaat.


Download ppt "Patiëntenorganisaties: heden en toekomst Margo Trappenburg Universiteit Utrecht/Erasmus MC."

Verwante presentaties


Ads door Google