De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Derde zondag van de 40 dagentijd 27 maart 2011 Ontmoeting bij de bron Johannes 4: 3-26 Jezus ontmoet bij de Jacobsbron een samaritaanse vrouw en vraagt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Derde zondag van de 40 dagentijd 27 maart 2011 Ontmoeting bij de bron Johannes 4: 3-26 Jezus ontmoet bij de Jacobsbron een samaritaanse vrouw en vraagt."— Transcript van de presentatie:

1 Derde zondag van de 40 dagentijd 27 maart 2011 Ontmoeting bij de bron Johannes 4: 3-26 Jezus ontmoet bij de Jacobsbron een samaritaanse vrouw en vraagt haar om water. Zij is zo verbaasd hierover dat ze vraagt waarom hij als Jood zo handelt. Jezus legt haar uit dat hij haar wil ontmoeten en levend water zal geven omdat hij de Messias is en het “Licht van God” brengt.

2

3 De twee bogen van de ontmoeting staan steeds verder open, het “Licht van God” komt via Jezus ook bij mensen met een vraagteken, die open staan voor ontmoeting.

4 Wij gaan steeds verder richting Pasen, het “Licht van God” gaat steeds krachtiger schijnen. De bogen wijken, Jezus en de mensen komen dichter bij elkaar.

5 De vrouw uit Sichem wordt hier uitgebeeld met een Strelitzia (apart, excotisch), de blauwe violen zijn het symbool van het water van de Jacobsbron, het gras is het symbool van het levende water en de hedera is de reikende hand en de trouw van Jezus voor allen, niemand uitgezonderd!

6 Her- boren zijn en in het “Licht” een bron van leven worden voor anderen.

7


Download ppt "Derde zondag van de 40 dagentijd 27 maart 2011 Ontmoeting bij de bron Johannes 4: 3-26 Jezus ontmoet bij de Jacobsbron een samaritaanse vrouw en vraagt."

Verwante presentaties


Ads door Google