De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pinksteren zondag 12 juni 2011 Handelingen 2 verzen 1 – 7 Ze waren bijeen in een huis, dat zich vulde met het geluid van een hevige wind- vlaag en er verschenen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pinksteren zondag 12 juni 2011 Handelingen 2 verzen 1 – 7 Ze waren bijeen in een huis, dat zich vulde met het geluid van een hevige wind- vlaag en er verschenen."— Transcript van de presentatie:

1 Pinksteren zondag 12 juni 2011 Handelingen 2 verzen 1 – 7 Ze waren bijeen in een huis, dat zich vulde met het geluid van een hevige wind- vlaag en er verschenen op hen vlammen als vuurtongen en zij spraken op luide toon in vreemde talen. Iedereen dromde daar samen en men raakte in verwarring.

2

3 We zien een open bouwwerk van bamboe, als een huis dat in de steigers staat. Dit geeft aan dat men bijeen was in een af- gebakende ruimte, in afwachting van de Trooster.

4 Dan vult het gebouw zich met de Geest en barst naar buiten. Iedereen hoort het en ziet het. De Heilige Geest vervult een ieder en dat uit zich in vuurtongen. (de gloriosa bloemen)

5 Iedereen gaat naar binnen en naar buiten, de Geest maakt, dat mensen (de vrouwen- mantel) in beweging komen.

6 De Geest laat zich niet tegenhou- den maar breekt zelfs door de taal barrière heen, een ieder hoort het Woord in zijn eigen taal.

7


Download ppt "Pinksteren zondag 12 juni 2011 Handelingen 2 verzen 1 – 7 Ze waren bijeen in een huis, dat zich vulde met het geluid van een hevige wind- vlaag en er verschenen."

Verwante presentaties


Ads door Google