De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OpenSource voor Systeem en Progress Meten is weten Willem Oldeman.

Verwante presentaties


Presentatie over: "OpenSource voor Systeem en Progress Meten is weten Willem Oldeman."— Transcript van de presentatie:

1 OpenSource voor Systeem en Progress Meten is weten Willem Oldeman

2 OpenSource betekent Vrijheid om de software te mogen gebruiken Vrijheid om een programma te bestuderen en aan te passen aan eigen behoefte Vrijheid om de software te verspreiden om een ander verder te helpen Vrijheid om een programma te verbeteren en te verspreiden zodat iedereen er voordeel bij heeft Vrij hoeft niet GRATIS te betekenen.

3 Nmon Systeem monitor NMon (Nigel’s monitor) – Geeft snel inzicht in belangrijkste processen CPU belasting Geheugengebruik Disk I/O … – Lichte belasting tijdens gebruik – Eenvoudig data verzamelen

4 NMon Interactief

5 NMon als datalogger NMon kan data verzamelen. Deze data kan later eenvoudig in Excel in worden gelezen om de data grafisch weer te geven. Handig om de huidige performance te vergelijken met een 0-meting.

6 NMon + Excel

7 Protop –Progress Database Protop geeft inzicht in de database – Hoe vol zitten mijn extents – Wie is met welke transactie bezig – Hit Ratio’s (hit ratio < 95% is NIET GOED) – Disk I/O – …..

8 Protop – Summary

9 Protop – Area’s

10 OpenSource OpenSource is steeds meer in opkomst – Linux – Solaris Gratis betekent niet “slecht” Vragen worden vanuit de OpenSource gemeenschap vaak snel en goed beantwoord.

11 ? Willem Oldeman willem.oldeman@panalytical.com


Download ppt "OpenSource voor Systeem en Progress Meten is weten Willem Oldeman."

Verwante presentaties


Ads door Google