De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Plastiden Paragraaf 7. Plastiden Plastiden komen voor in plantaardige cellen. Plastiden bevinden zich in het cytoplasma. Er zijn 3 verschillende soorten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Plastiden Paragraaf 7. Plastiden Plastiden komen voor in plantaardige cellen. Plastiden bevinden zich in het cytoplasma. Er zijn 3 verschillende soorten."— Transcript van de presentatie:

1 Plastiden Paragraaf 7

2 Plastiden Plastiden komen voor in plantaardige cellen. Plastiden bevinden zich in het cytoplasma. Er zijn 3 verschillende soorten plastiden: –Bladgroenkorrels –Kleurstofkorrels –Zetmeelkorrels

3 Bladgroenkorrels Bladgroenkorrels zijn groen van kleur. Door bladgroenkorrels zijn planten groen. In bladgroenkorrels vindt de fotosynthese plaats. Bladgroenkorrels in de cellen van een plant.

4 Kleurstofkorrels Kleurstofkorrels kunnen geel, oranje of rood van kleur zijn. Door kleurstofkorrels krijgen de bloemen en vruchten hun kleur. Kleurstofkorrels in de cellen van een paprika.

5 Zetmeelkorrels Zetmeelkorrels zijn kleurloos. In zetmeelkorrels is zetmeel opgeslagen. Zetmeelkorrels in de cellen van een aardappel.

6 Verandering van plastiden Plastiden kunnen van de ene soort overgaan in de andere soort. Bladgroenkorrels veranderen in kleurstofkorrels.

7 Wanneer een banaan rijpt veranderen plastiden van bladgroenkorrels in kleurstofkorrels.


Download ppt "Plastiden Paragraaf 7. Plastiden Plastiden komen voor in plantaardige cellen. Plastiden bevinden zich in het cytoplasma. Er zijn 3 verschillende soorten."

Verwante presentaties


Ads door Google