De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fossielen Paragraaf 5. Fossielen Fossielen zijn versteende overblijfselen (of afdrukken) van organismen. Fossielen van complete organismen zijn zeldzaam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fossielen Paragraaf 5. Fossielen Fossielen zijn versteende overblijfselen (of afdrukken) van organismen. Fossielen van complete organismen zijn zeldzaam."— Transcript van de presentatie:

1 Fossielen Paragraaf 5

2 Fossielen Fossielen zijn versteende overblijfselen (of afdrukken) van organismen. Fossielen van complete organismen zijn zeldzaam. Meestal worden slechts delen van een organisme gevonden. Uit gevonden delen maakt men een reconstructie. Een reconstructie is een voorstelling van hoe het organisme er waarschijnlijk heeft uitgezien.

3 Een fossiel en een reconstructie van een dinosauriër.

4 Soms blijven ook sporen van organismen bewaard, zoals deze pootafdrukken van dinosauriërs.

5 Het gefossiliseerde skelet van een wolharige mammoet.

6 Een reconstructie van een wolharige mammoet.

7 Reconstructie van de schedel van Australopithecus africanus, een vroege voorouder van de mens.

8 Het ontstaan van fossielen Fossielen kunnen alleen ontstaan als de resten van een dood organisme niet wegrotten of vergaan. De zachte delen van een organisme vergaan meestal te snel om te kunnen fossiliseren.

9 Het proces van fossiliseren 1Een dood organisme komt op het sediment terecht. 2Zachte delen van het organisme vergaan. 3De resten van het organisme raken bedekt met sediment. Onder druk, en over lange tijd, fossiliseren de resten van het organisme. 4Wanneer het sediment met daarin het fossiel erodeert, dan komt het fossiel aan de oppervlakte te liggen. 1234

10 Het fossiliseren van een dinosauriër.

11 Het fossiliseren van een boomstam.


Download ppt "Fossielen Paragraaf 5. Fossielen Fossielen zijn versteende overblijfselen (of afdrukken) van organismen. Fossielen van complete organismen zijn zeldzaam."

Verwante presentaties


Ads door Google