De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

4 maart 2010. Omdat ik de film al heb gezien en daarom vond ik het ook leuk om het boek te lezen !!!!!!

Verwante presentaties


Presentatie over: "4 maart 2010. Omdat ik de film al heb gezien en daarom vond ik het ook leuk om het boek te lezen !!!!!!"— Transcript van de presentatie:

1 4 maart 2010

2 Omdat ik de film al heb gezien en daarom vond ik het ook leuk om het boek te lezen !!!!!!

3  Korte inhoud  Roald Dahl  Quentin Blake  nog meer boeken  De hoofd en bijpersonen  Stukje voorlezen  Vragen????????

4 Er is een oude chocoladefabriek die gesloten is. Op een dag komen er gouden toegangskaarten voor de fabriek. Deze Toegangskaarten zitten verstopt in de Chocoladerepen van Willie Wonka. (die in een andere fabriek worden gemaakt). Sjakie loopt naar buiten en ziet wat vliegen. Hij rent er achter aan en als hij het te pakken heeft ziet hij dat het geld is. Hij besluit er een chocoladereep van te gaan kopen. Jammer genoeg zit er geen gouden toegangskaart in de reep maar als hij er nog een koopt heeft hij geluk en vindt een gouden ticket. Hij rent zo snel mogelijk naar huis om het aan zijn familie te laten zien…Later gaan opa Jacob en Sjakie naar de fabriek. Daar krijgen ze een rondleiding door de fabriek en maken ze heel veel avonturen mee.

5 Roald Dahl werd geboren op 13 September 1916.zijn ouders waren geboren in Noorwegen dus Roald sprak Noors en Engels. Roald heeft een hele moeilijke jeugd gehad omdat zijn vader stierf aan longonsteking en een paar jaar later stierf later ook zijn zusje. Op zijn kostschool werd hij gepest en door de leraren geslagen, hij had ook vaak slechte dingen op zijn rapport staan. Na de kostschool had hij geen zin meer om verder te leren, het liefst zou hij verre reizen maken naar een land zoals Amerika of Afrika. Later ging Roald dus naar Afrika waar hij ging werken bij Shell, waar hij benzine en olie ging verkopen. Roald verdiende voor het eerst geld met schrijven toen hij stukjes ging schrijven voor de plaatselijke krant.

6 Roald werd piloot toen net de oorlog uitbrak. Tijdens een van zijn vluchten werd Roald`s vliegtuig beschoten, vloog in brand en stortte neer. Roald ontsnapte op het nippertje aan de dood. Door dat ongeval uit de oorlog bleef hij heel zijn leven lang last houden van zijn rug en kon daarom geen piloot meer zijn. Roald kreeg de opdracht om naar Amerika te gaan. Daar ontmoette hij Quentin Blake en raakte er bevriend mee. Quentin had gezegd dat Roald boeken moest gaan schrijven over zijn jeugd en zijn leven omdat hij al zoveel had Meegemaakt. Roald deed dat. In1943 schreef hij zijn eerste kinderboek: Boy. Later werd Quentin zijn vaste illustrator, omdat Roald vond dat Quentin zijn tekeningen goed bij zijn boeken pasten.

7 Quentin Blake is geboren in 1932 in Engeland. Hij is afgestudeerd aan de universiteit van Londen. Na de universiteit heeft Quentin lessen gevolgd op de kunstacademie in Chelsea. Naast Illustrator was hij ook leraar op het Royal College van kunst. Hij gaf daar tekenlessen. Quentin Blake`s tekeningen werden uitgegeven toen hij 16 jaar oud was. Nu is hij een van de populairste illustrators van Engeland. Hij heeft in meer dan 300 boeken getekend. In 2002 heeft hij zelfs de Hans Cristian Andersen award gewonnen. Quentin werkt met veel schrijvers samen maar het meest met Roald Dahl. Volgens sommige is deze samenwerking er een uit de hemel. Samen hebben ze heel veel succes!

8  Mathilda  Boy  De GVR  De Heksen  De Griezels  Daantje de wereldkampioen En nog veel meer boeken

9 Hoofdpersonen: Bijpersonen: Sjakie Veruca Peper Willie Wonka Casper slok Opa Jacob Joris Teevee Violet Beauderest

10

11


Download ppt "4 maart 2010. Omdat ik de film al heb gezien en daarom vond ik het ook leuk om het boek te lezen !!!!!!"

Verwante presentaties


Ads door Google