De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Biochemie: werking van enzymen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Biochemie: werking van enzymen"— Transcript van de presentatie:

1 Biochemie: werking van enzymen
Enzymen zijn (bio)katalysatoren (ze kunnen processen een factor 106 versnellen) Bij enzymen wordt gesproken over enzym-substraat-complex Stof die reageert door het enzym

2 Biochemie: werking van enzymen
Animatie werking van enzymen: Animatie splitsing: Animatie synthese:

3 Biochemie: werking van enzymen
Enzymen zijn eiwitten en hun structuur is afhankelijk van T en pH of bv oplosmiddel. Dat betekent dat elk enzym zijn optimum heeft m.b.t. pH en T voor de werking. Model invloed T, pH en inhibitoren:

4 Biochemie: werking van enzymen
los substraat + Enzym (met actieve plaats)

5 Biochemie: binding aan enzymen
1: vanderWaals 2: hydrofobe binding 3: H-brug 4: elektrostatische (= ion) -binding)

6 Biochemie: reactiesnelheid van enzymen (Michaelis Menten –constante)
Op een gegeven moment wordt de maximale reactiesnelheid bereikt. Het toevoegen van meer substraat is dan zinloos (= 0e orde) dit noemen we de grenssnelheid

7 Biochemie: reactiesnelheid van enzymen (Michaelis Menten –constante)
Hoe kleiner de Km hoe sterker het substraat aan het enzym gebonden wordt (wordt niet meer losgelaten en enzym kan dus niet snel weer reageren) [substraat] waarbij S = 0,5*Sgrens noemen we Michaelis-Menten constante (Km) en is een maat voor de sterkte van de binding tussen enzym en substraat

8 pH … maat voor de zuurgraad
1 7 14 zuur(der) basischer (alkalischer)

9 Enzymwerking en temperatuur
Term: denatureren !


Download ppt "Biochemie: werking van enzymen"

Verwante presentaties


Ads door Google