De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Historische context Koude Oorlog 4

Verwante presentaties


Presentatie over: "Historische context Koude Oorlog 4"— Transcript van de presentatie:

1 Historische context Koude Oorlog 4
Albert van der Kaap

2 Praagse Lente 1968 Alexander Dubček

3 Praagse Lente

4 Praagse Lente

5 SALT I Op 26 mei 1972 tekenden de secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie, Leonid Brezjnev en de Amerikaanse president, Richard Nixon het eerste Strategic Arms Limitation Talks verdrag. In feite waren er twee verdragen: Anti-Ballistic Missile treaty, or ABM Interim Agreement on the Limitation of Strategic Offensive Arms.

6 SALT I Het verdrag bevroor het aantal strategische ballistische raketten op het bestaande niveau. Het aantal nieuwe lanceerinrichtingen voor submarine-launched ballistic missiles (SLBM) mocht niet meer zijn dan het aantal ontmantelde intercontinentale ballistische raketten (ICBM) and SLBM lanceerinrichtingen.

7 Vredesdemonstratie 21-11-1981 Amsterdam
Meer dan mensen demonstreren tegen de plaatsing van kruisraketten door de NAVO, een onderwerp dat de gemoederen al twee jaar danig verhit en Nederland verdeelt in twee kampen, die elkaar geestdriftig verketteren.

8 Vredesdemonstratie 21-11-1981 Amsterdam
Voorstanders van de plaatsing schilderen de vredesbeweging af een stel a-politieke naïevelingen, dat de kwade bedoelingen van het Warschaupact onderschat; Tegenstanders van plaatsing menen dat voorstanders bijkans pleitbezorgers zijn van een kernoorlog.


Download ppt "Historische context Koude Oorlog 4"

Verwante presentaties


Ads door Google