De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De olympische spelen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De olympische spelen."— Transcript van de presentatie:

1 De olympische spelen

2 De olympische spelen in Nederland
In 1928 werden de Olympische spelen in Nederland gehouden in de stad Amsterdam er deden toen wel 214 Nederlanders mee . Er deden wel atleten mee uit wel 46 landen!

3 Het Olympisch vuur Het Olympisch vuur is bedacht door de Nederlandse architect Jan Wils hij was ook verantwoordelijk van het olympisch stadion in Amsterdam. Tegenwoordig komt het Olympisch vuur uit Griekenland.Het vuur werd als eerst gebrand in 1952.

4 Er zijn 5 verschillende Kleuren ringen:Rood,zwart,geel,groen en blauw.
De Olympische ringen Er zijn 5 verschillende Kleuren ringen:Rood,zwart,geel,groen en blauw. De kleuren zijn zo gekozen omdat in elke landvlag een van die kleur voorkomt.De vlag is als eerst gebruikt in 1920.

5 Pierre de Coubertin Pierre de Coubertin komt uit Frankrijk en is de bedenker van de moderne Olympische spelen.Hij had daar drie redenen voor: 1.Hij vond dat er veel te weinig gesport werd. 2.Hij was helemaal gek van de verhalen van de oude spelen. 3.Hij vond dat jongeren uit andere landen elkaar leerden kennen. De eerste keer dat de moderne Olympische spelen werden gehouden was in 1896.

6 Fanny Blankers-Koen Fanny blankers-Koen met haar bijnaam de Vliegende huisvrouw. In 1948 was ze een van de toppers in atletiek. en won ze 4 gouden medailles. Die Olympische spelen werd gehouden in Londen.

7 Rintje Ritsma heeft 20 keer meegedaan aan de Olympische winterspelen .
Hij deed mee aan de sport schaatsen in 1995,1996,1999 en in 2001 werd hij zelfs wereldkampioen allround.Ook werd hij zes keer europees kampioen allround.Bij de Olympische winterspelen van 1994,1998 en in 2006 won hij in totaal twee zilveren en vier bronzen medailles.Heelaas geen goud.

8 Dat was mijn powerpoint!!!


Download ppt "De olympische spelen."

Verwante presentaties


Ads door Google