De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door Jasper Knitel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door Jasper Knitel"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door Jasper Knitel
Australië Gemaakt door Jasper Knitel

2 hoofdstukken Dieren Ayers rock Great barrier reef opera house
Aboriginals Great Sandy Desert

3 dieren De dieren in Australië zijn super mooi en zeldzaam. Onze unieke dieren vormen een van de talloze redenen waarom mensen ons land bezoeken. Australië heeft meer dan 378 soorten zoogdieren, 828 soorten vogels, 4000 soorten vissen, 300 soorten hagedissen, 140 soorten slangen, twee soorten krokodillen en zo'n 50 soorten zeezoogdieren. Meer dan 80 procent van onze planten, zoogdieren, reptielen en kikkers komt alleen in Australië voor. Enkele van de bekendste dieren zijn natuurlijk de kangoeroe, de koala, de mierenegel, de dingo, het vogelbekdier, de wallaby en de wombat.

4 Ayers rock bijna tweeënhalve kilometer breedte en drieënhalve kilometer lengte en 350 meter hoogte. Hij komt 350 meter uit de grond maar in de grond zit er ook nog 9 km rots. De Ayers rock staat in het midden van Australië. In de Great Sandy Desert. De Great Sandy Desert is een woestijn.

5 Great barrier reef Vanaf Bundaberg tot aan Cape York in Queensland vind je maar liefst 2000 km lang de meest prachtige koraalriffen. Op de rif eilanden hoef je niet ver te zoeken om het rif te kunnen bekijken, want het is vaak vlak onder de oppervlakte van het water te zien

6 Opera house Het dak bestaat uit kleine tegeltjes in wit en grijs tinten, die speciaal uit Zweden gehaald zijn. Er zijn plaatsen. In de zaal staat een van de grootste orgels ter wereld, The Grand Organ, met meer dan pijpen.

7 Aboriginals De Aboriginals zijn de oorspronkelijk bewoners van Australië . Vanaf de 15e eeuw trokken veel ontdekkingsreizigers de wijde wereld in opzoek naar rijkdom en land en dat vonden ze Australië nu een rijk land maar het was ooit van de Aboriginals. Er zijn nu ongeveer Aboriginals in Australië en de meeste van hen wonen in grote steden of stadjes en op het platteland. In 1988 protesteerden de Aboriginals.

8 sandy Desert (woestijn)
De woestijn heeft een oppervlak van 360,000 vierkante kilometer. Daarmee is het een van de grootste woestijn van Australië. In de woestijn staat de ayers rock. En er wonen veel dieren . Bijvoorbeeld, kangoeroes.


Download ppt "Gemaakt door Jasper Knitel"

Verwante presentaties


Ads door Google