De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Feesten in andere culturen. 2 Wij vieren kerstmis: Licht wint van donker/Goed wint van kwaad!

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Feesten in andere culturen. 2 Wij vieren kerstmis: Licht wint van donker/Goed wint van kwaad!"— Transcript van de presentatie:

1 1 Feesten in andere culturen

2 2 Wij vieren kerstmis: Licht wint van donker/Goed wint van kwaad!

3 3 Wat vieren ze in andere culturen? En hoe doen ze dat……?

4 4 Bijvoorbeeld bij de Moslims: Wij kozen voor het Suikerfeest.

5 5 Iedereen is blij! Aan het begin van het feest zie je dat mensen elkaar op straat feliciteren als ze elkaar tegen komen.

6 6 Het suikerfeest Fe est en est en Met het Suikerfeest krijgen kinderen vaak geld van hun familie en vrienden. In de winkels kom je kinderen tegen die van dat geld snoep kopen. Met het Suikerfeest is iedereen heel blij. Aan het einde van de maand Ramadan wordt het Id-Al-Fitr gevierd. In het Nederlands noemen wij dat het Suikerfeest. Het Suikerfeest begint als de nieuwe maan te zien is en duurt drie dagen. Wanneer het feest is dragen zij hun nieuwe kleren. Veel meisjes en vrouwen kleuren hun handen met henna. Het Suikerfeest wordt door moslims over de hele wereld gevierd.

7 7 Net als bij ons kerstfeest: mooi gedekte tafels en lekker eten. 's Morgens ontbijten ze en eten veel lekkere dingen. Ook gaan ze bij familie op bezoek en feliciteren elkaar.

8 8 En wat vieren de chinezen…?

9 9 Het Chinees Nieuwjaar Het Chinees Nieuwjaar wordt ieder jaar spectaculair ingeluid met een spetterend en oorverdovend vuurwerk en een draken- en leeuwendans. De acrobaten die zich verschuilen in de leeuwen maken on- gelooflijke capriolen.

10 10 Bij speciale gelegenheden worden vaak ook demonstraties Tai Chi gegeven. Deze statige langzame manier van bewegen komt oorspronkelijk voort uit een oude Chinese vechtsport, maar is nu een zeer beheerste en intensieve lichaamsbeweging geworden.


Download ppt "1 Feesten in andere culturen. 2 Wij vieren kerstmis: Licht wint van donker/Goed wint van kwaad!"

Verwante presentaties


Ads door Google