De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De essentie van administratieve organisatie 1 van 8 Hoofdstuk 8 De administratieve organisatie van projecten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De essentie van administratieve organisatie 1 van 8 Hoofdstuk 8 De administratieve organisatie van projecten."— Transcript van de presentatie:

1 De essentie van administratieve organisatie 1 van 8 Hoofdstuk 8 De administratieve organisatie van projecten

2 De essentie van administratieve organisatie 2 van 8 Projecten Een project is een samenstel van activiteiten met de volgende kenmerken: –de coördinatie van activiteiten van mensen en middelen; –een concreet doel; –een gelimiteerd tijdsbestek.

3 De essentie van administratieve organisatie 3 van 8 Typologie Typologisch zijn er twee soorten projecten: 1.stukproductie (zie hoofdstuk 7); 2.organisatie van eenmalige evenementen (concert, toernooi).

4 De essentie van administratieve organisatie 4 van 8 Projectplanning Een belangrijke eis aan een succesvol project is oplevering binnen de gestelde tijd. De beschikbare capaciteit kan een beperkende factor (constraint) zijn. Een goede projectplanning is noodzakelijk.

5 De essentie van administratieve organisatie 5 van 8 Projectplanning De projectplanning verloopt fasegewijs. Uitloop van een fase zal moeten worden opgevangen door inkorting van een andere kritische fase. Belangrijk is de tijdige afstemming van benodigde en beschikbare capaciteit.

6 De essentie van administratieve organisatie 6 van 8 Projectadministratie In de projectadministratie worden de volgende zaken vastgelegd: –voorcalculatie; –verantwoording werkelijke kosten; –verklaring voor verschillen; –opleverdata; –tussentijdse facturering (bij stukproductie).

7 De essentie van administratieve organisatie 7 van 8 Projectfinanciering In geval van stukproductie staat de opbrengst van te voren vast, namelijk de overeengekomen contractprijs. Bij een eenmalig evenement is dat door- gaans niet zo. De opbrengst is afhankelijk van het aantal bezoekers/deelnemers.

8 De essentie van administratieve organisatie 8 van 8 Projectfinanciering Essentieel voor de financiële beheersing van het project is een deugdelijke projectbegroting. Een hulpmiddel bij de beheersing van het project is de PDCA-cyclus van Deming.


Download ppt "De essentie van administratieve organisatie 1 van 8 Hoofdstuk 8 De administratieve organisatie van projecten."

Verwante presentaties


Ads door Google