De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De essentie van administratieve organisatie 1 van 11 Hoofdstuk 3 Het magazijnproces.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De essentie van administratieve organisatie 1 van 11 Hoofdstuk 3 Het magazijnproces."— Transcript van de presentatie:

1 De essentie van administratieve organisatie 1 van 11 Hoofdstuk 3 Het magazijnproces

2 De essentie van administratieve organisatie 2 van 11 Het magazijnproces De belangrijkste activiteiten van het magazijnproces zijn: –het ontvangen van goederen; –het afgeven van goederen.

3 De essentie van administratieve organisatie 3 van 11 Het magazijnproces De genoemde activiteiten zijn geen zelfstandige activiteiten, maar onderdeel van: –het inkoopproces –het verkoopproces

4 De essentie van administratieve organisatie 4 van 11 Voorraadadministratie De voorraadadministratie dient de inkoop- en verkoopafdeling te voorzien van informatie over de feitelijke hoogte van de voorraad. Daarnaast speelt de voorraadadministratie een rol bij de verantwoordingsfunctie van de magazijnmeester.

5 De essentie van administratieve organisatie 5 van 11 Voorraadadministratie De inrichting van de voorraadadministratie wordt bepaald door: –de registratiemethode; –de prijsgrondslag.

6 De essentie van administratieve organisatie 6 van 11 Voorraadadministratie De volgende registratiemethoden worden onderscheiden: –per stuk –per artikelsoort –per partij –per artikelgroep

7 De essentie van administratieve organisatie 7 van 11 Voorraadadministratie De te onderscheiden prijsgrondslagen zijn: –inkoopprijs; –magazijnprijs; –vaste verrekenprijs; –verkoopprijs; –vervangingsprijs; –kostprijs (bij productiebedrijven).

8 De essentie van administratieve organisatie 8 van 11 Magazijnorganisaties Een magazijn kan technisch open dan wel gesloten zijn. Een magazijn kan ook administratief open of gesloten zijn. Bij een administratief gesloten magazijn worden alle afgiften geregistreerd (directe verbruiksmeting).

9 De essentie van administratieve organisatie 9 van 11 Magazijnorganisaties MagazijnorganisatieOpenGesloten TechnischVoor iedereen toegankelijk Alleen toegankelijk voor bevoegde personen AdministratiefGrijpvoorraden (alleen indirecte verbruikmeting) Magazijnuitgiftebonnen (directe verbruiksmeting) Mogelijke magazijnorganisaties

10 De essentie van administratieve organisatie 10 van 11 Voorraadinventarisatie Inventariseren heeft meestal twee doelstellingen: 1.de balanswaarde van de voorraad vaststellen; 2.de betrouwbaarheid van de voorraadadministratie vaststellen.

11 De essentie van administratieve organisatie 11 van 11 Voorraadinventarisatie Voor de eerste doelstelling moeten alle voorraden worden geteld (integraal). Voor de tweede doelstelling moet steeds een (ander) deel van de voorraad worden geteld (partieel roulerend).


Download ppt "De essentie van administratieve organisatie 1 van 11 Hoofdstuk 3 Het magazijnproces."

Verwante presentaties


Ads door Google