De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lenzen vergroting opgave 1 a)Toon met een berekening aan, dat LL’ op 2,6 cm voor de lens staat. b)Bereken de vergroting. c)Bereken de grootte van BB’.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lenzen vergroting opgave 1 a)Toon met een berekening aan, dat LL’ op 2,6 cm voor de lens staat. b)Bereken de vergroting. c)Bereken de grootte van BB’."— Transcript van de presentatie:

1 Lenzen vergroting opgave 1 a)Toon met een berekening aan, dat LL’ op 2,6 cm voor de lens staat. b)Bereken de vergroting. c)Bereken de grootte van BB’. a) b) c) Een positieve lens heeft een brandpuntsafstand van 4,5 cm. Voor de lens staat een lichtgevende pijl LL’ van 2,0 cm op de hoofdas. Het beeld BB’ wordt voor de lens op een scherm geprojecteerd, dus b =-6,0 cm.

2 Lenzen vergroting opgave 2 Bij beeldvorming zijn vier grootheden van belang: v, b, f en N. Bereken steeds de twee ontbrekende grootheden: a) b)

3 Lenzen vergroting opgave 3 a) b) c) De brandpuntsafstand is veranderd. Dus verandert ook de beeldafstand. d) e)


Download ppt "Lenzen vergroting opgave 1 a)Toon met een berekening aan, dat LL’ op 2,6 cm voor de lens staat. b)Bereken de vergroting. c)Bereken de grootte van BB’."

Verwante presentaties


Ads door Google