De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ontwerp van een sluitermechanisme

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ontwerp van een sluitermechanisme"— Transcript van de presentatie:

1 Ontwerp van een sluitermechanisme
Licht dosering Ontwerp van een sluitermechanisme Voorstellen Mattijs Bakker Omer Samardzic Hans Ellermeijer

2 Inhoud Analyse opdracht Keuze van componenten Concept
Bepaling eigenschappen Proces regeling Resultaat Vragen In deze precentatie wil ik het hebben over onze aanpak van de opdracht om een lichtdocering te ontwerpen. Uitleg van de onderwerpen 1 we hebben de opdracht geanaliseerd 2 Om de componenten te kunnen kiezen moeten er keuzes worden gedaan hoe zijn we tot de keuze gekomen . 3 vanuit deze keuzes hebben we een concept gekozen. 4 deze onderdelen hebben eigenschappen hier zal ik uiteenzetten naar welke eigenschappen we hebben gekeken. 5 hoe hebben wij een regeling gevonden en waar hebben wij rekening mee gehouden. 6 wat zijn onze bevindingen en resultaten. 7 als er vragen zijn kunnen jullie deze na de presentatie stellen.

3 Analyse opdracht Gegevens verzamelen Bewegingsprofiel
Sluiterblad uitvoering

4 Bepalen van componenten
Licht dosering Geleiding Aandrijving Overbrenging Koeling Detectie Besturing Benodigde Functies Ranking tabellen Keuze component voor functie Het samengestelde ontwerp Scanblad Luchtlagering DC-Motor Oprolveer Koelblokken Plaats sensor Regeling 1 Lijstje van functies Welke functies zijn er nodig voor het ontwerp Tabel weergeven Welke onderdelen kunnen deze functies vervullen de onderdelen hebben we in een ranking tabel gezet hier hebben we keuzes gemaakt en prioriteiten gegeven Lijstje van gekozen onderdelen Plaatje ons ontwerp al deze componenten hebben we samengevat tot het volgende ontwerp.

5 Rankingtabel

6 Ontwerp Uitleg van de onderdelen
Deze onderdelen zijn niet volledig uitge tekend dit zijn volume delen Om de grote en plaats ongeveer te kunnen bepalen. Scan blad met lucht lagering Koeling met zijn afscherming en plaatasensor Z motor Y motor met lagering en plaats sensor Dit is een helft de andere helft is het zelfde maar gespiegeld.

7 Bepaling eigenschappen
Koeloppervlak Bepaling vrijheidsgraden Massa’s en traagheden Stijfheden Reductie elementen uit de verzamelde gegevens moeten de eigenschappen worden bepaald Zoals daar zijn {rijtje} Deze eigenschappen kunnen we gebruiken om het dynamisch gedrag van het systeem te bepalen.

8 Dynamisch gedrag Ongereduceerd Gereduceerd
Tussen de motor en het wiel (overbrenging) zit natuurlijk wel een torsie en een J van de as Maar deze zijn te verwaarlozen de onderdelen zijn stijf en kort en ligt.

9 Regeling Ongeregeld gedrag Geregeld met PI regelaar
Deze regeling is alleen voor de z beweging (scannen) de moeilijkste Start en stop tijden voor in te stellenspleet breedte. Dit alles van uit een besturingsysteem. 2 a 3 plaatjes

10 Niet geregeld

11 Niet geregeld

12 Geregeld

13 Conclusie Scanbladen Luchtlagering DC-Motor Overbrenging Koelblokken
Plaats sensor Regeling 1 2 scanbladen voordeel overlappen makkelijker en beter te koelen. 2 Voorgespannen luchtlager nauwkeurig en geen vervuiling. Meeste koppel goed te regelen stijf Waterkoeling Ligt en nauwkeurig PI regeling laat een leverancier de motor sensor en regeling leveren zodat dit goed op elkaar is afgestemd.

14 Vragen Vragen?


Download ppt "Ontwerp van een sluitermechanisme"

Verwante presentaties


Ads door Google