De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WELKOM!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WELKOM!."— Transcript van de presentatie:

1 WELKOM!

2 Bidden

3 KLEDING

4 Waarom dragen we kleding?

5 Genesis 1:31 En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed Genesis 2:25 En zij waren beiden naakt, Adam en zijn vrouw, maar zij schaamden zich niet. er was geen sprake van kleding. Ze hadden het goed zonder. verhoudingen tussen elkaar zijn zó zuiver dat ze zonder schaamte ongekleed kunnen zijn.

6 Genesis 3 6 … en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook wat aan haar man, die bij haar was, en hij at ervan. 7 Toen werden de ogen van beiden geopend en zij merkten dat zij naakt waren. Zij vlochten vijgenbladeren samen en maakten voor zichzelf schorten. 8 En zij hoorden de stem van de HEERE God, Die in de hof wandelde, bij de wind in de namiddag. Toen verborgen Adam en zijn vrouw zich voor het aangezicht van de HEERE God te midden van de bomen in de hof. 9 En de HEERE God riep Adam en zei tegen hem: Waar bent u? 10 En hij zei: Ik hoorde Uw stem in de hof en ik werd bevreesd, want ik ben naakt; daarom verborg ik mij.

7 onze ogen zijn ‘geopend’; we kijken met andere ogen naar elkaar (en God).
Er is sprake van schaamte. Dat roept om bedekking. We zijn niet meer in staat om zuiver te kijken en denken over de ander in zijn/haar naaktheid, het geweten is niet meer rein M.a.w.: we hebben de neiging om met verkeerde bedoelingen naar anderen te kijken en naaktheid ten kwade te gebruiken. Mensen voelen zich daarom open en bloot niet meer veilig bij elkaar. Verhoudingen / relaties zijn verstoord.

8 Genesis 3 21 En de HEERE God maakte voor Adam en voor zijn vrouw kleren van huiden en kleedde hen daarmee. De Heere zorgt voor kwetsbare mensen. God zag dat we bescherming nodig hadden in de vorm van lichaamsbedekking. Hij introduceert hier Zelf de eerste kleding. Beschermt ons mensen daarmee tegen onveilige blikken, kwade bedoelingen, zonde en schaamte en voorkomt zo dat verkeerde begeerten/verlangens worden opgewekt. Dit geldt voor jezelf en de ander! Dragen van kleding is dus een instelling van Hem.

9 Welke boodschap zend je uit met de kleding die je draagt?
OF MET ANDERE WOORDEN Hoe presenteer/profileer jij jezelf?  We hebben eens op jullie hyves en facebook gekeken

10 Filmpje

11 Reageer eens…? Wat vindt je hiervan? Ben je zo merk-waardig? Bescherm je zo jezelf en anderen?

12 Hoe zien jouw (profiel)foto’s eruit?
Bescherm jij jezelf en anderen? Ben jij je merk waardig? Is het zichtbaar/merkbaar dat je van Christus bent en bij Hem hoort?

13

14 Psalm 119:5 Waarmede zal de jongeling zijn pad, Door ijdelheen omsingeld, rein bewaren? Gewis, als hij het houdt naar 't heilig blad. U zoekt mijn hart; mijn oog blijft op U staren; Laat mij van 't spoor, in Uw geboon vervat, Niet dwalen, Heer'; laat mij niet hulp’loos varen.

15 Create in me a clean heart, o God, And renew a right spirit within me
Create in me a clean heart, o God, And renew a right spirit within me. Create in me a clean heart, o God, And renew a right spirit within me. Cast me not away from Thy presence, o Lord, And take not Thy Holy Spirit from me. Restore unto me the joy of Thy salvation, And renew a right spirit within me.


Download ppt "WELKOM!."

Verwante presentaties


Ads door Google