Presentatie over: "INITIATOR INDOORVOETBAL"— Transcript van de presentatie:

1 INITIATOR INDOORVOETBAL
Didactische Oefeningen Indoorvoetbal 2009

2 Organisatie : lessenrooster
Dag Datum Van Tot Vak P T za 05/09 8:00 8:30 Aanmelding, introductie en praktische afspraken 0,5 10:30 Diversiteit indoorvoetbal 2 12:30 Basismotorische vaardigheden in indoor voetbal 12/09 9:30 1 3  19/09 11:30 Didactische Oefeningen Indoorvoetbal  26/09 10 6

3 Didactische Oefeningen Indoorvoetbal
INDELING 1. Trainingsopbouw en organisatie 2. Wedstrijdorganisatie 3. Praktijkoefeningen

4 WEDSTRIJDVORM REGEL VAN 6
1. afgebakend terrein met doel(en) op de doellijn 2. 1 bal 3. speler(s) bij ploeg in balbezit 4. speler(s) bij ploeg niet in balbezit 5. minstens 1 keeper in groot centraal doel 6. echte wedstrijdreglementen

5 K WEDSTRIJDVORM minstens 1 doel op doellijn centraal (symmetrie)
verdedigd door keeper kleine doeltjes (kegels) mag langs één zijde, bij voorkeur 2 (1 links en 1 rechts) K

6 WEDSTRIJDVORM Slechts 3x bal raken Geen verplichte opdrachten naast de echte voetbalreglementen ! Doelpunt telt alleen maar na voorzet

7 TUSSENVORMEN 1. Positiespelen - spelvormen 2. Afwerkingsoefeningen
3. Technische oefeningen 4. Collectieve looppatronen 5. Automatisme zonder “echte” tegenstanders (shadow-game) 6. Conditionele oefenvormen (al dan niet met bal) 7. Rustpauzes: tactische besprekingen/tactische simulaties, enz

8 1. Trainingsopbouw en organisatie
Opbouw gelijklopend met veldvoetbal  opwarming  kern (thema)  cooling-down Toch enkele specifieke aandachtspunten / accenten

9 1. Trainingsopbouw en organisatie
Ruimte  belijning, zaalmuur, lawaai, verluchting Materiaal  ander sportmateriaal, schijfjes/kegels, ballen Organisatie  verzamelen, instructie, overgang tussen oefenvormen Spelersgroep  Arbeid-rust verhouding Veiligheid  obstakels, ballen, afscheiding tussen groepen

10 2. Wedstrijdorganisatie
Opwarming Omstandigheden niet ideaal (bezetting zaal) Creatief omgaan met beschikbare ruimte / mogelijkheden Opwarming direct opstarten (op voorhand organisatie doornemen) Minimum 15 minuten met opbouwende intensiteit is aangewezen

11 2. Wedstrijdorganisatie
Coaching Coaching tijdens time-out / rustperiode Spelerswissels Individuele coaching bankzitters Stille coaching Wisseltactiek

12 2. Wedstrijdorganisatie
Cooling down Zowel na training als wedstrijd Creatief omgaan met beschikbare ruimte Cooling-down noodzakelijk na intensieve inspanning