De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samenwerking tussen de PZ Boraine en de gemeenschapswachten van de gemeente Colfontaine 29 juni 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samenwerking tussen de PZ Boraine en de gemeenschapswachten van de gemeente Colfontaine 29 juni 2011."— Transcript van de presentatie:

1 Samenwerking tussen de PZ Boraine en de gemeenschapswachten van de gemeente Colfontaine 29 juni 2011

2 Een geïntegreerde en integrale aanpak

3 INLEIDING Door Vincent DASCOTTE Criminoloog Verantwoordelijke van de dienst Ontwikkelingsondersteuning PZ Boraine

4 Chef de Corps M. STAELEN Voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Inleiding Bijdragen aan de veiligheid en de levenskwaliteit binnen de maatschappij. De toepassing van ons motto: luisteren – dienen – beschermen. Naleving van de opdrachten en bevoegdheden die aan ieder toegekend zijn. Geïntegreerde en integrale aanpak bij de realisatie, de toepassing en de opvolging van het Zonaal Veiligheidsplan en van de Strategische Preventie- en Veiligheidsplannen. « Waarom moet de zelfbevestiging zo vaak vergezeld worden door de ontkenning van anderen? » van Amin Maalouf.

5 Chef de Corps M. STAELEN Inleiding Tegemoet komen aan de noden en verwachtingen van de bevolking in samenwerking met de bevolking en dus alles in het werk stellen teneinde haar tevredenheidgraad, maar ook die van elke intervenant in het domein van de veiligheid te verhogen. Zeer regelmatige contacten tussen de verschillende partners.

6 De dienst Gemeenschapswachten van de gemeente Colfontaine Door Pierre RICHEZ Door Mohammed ZENTAR Preventieambtenaar Coördinator gemeenschapswachten Gemeente Colfontaine

7 Chef de Corps M. STAELEN De dienst Gemeenschapswachten van de gemeente Colfontaine 1. Ontstaan en voorstelling van de dienst. 2. Beheer van de dienst. Beheer door de preventiedienst van de gemeente zonder enige directe hiërarchische band met de politie. Waarom?

8 Voorbeelden van partnerschappen Politie / Gemeenschapswachten Door Luc BATTARD Door Mohammed ZENTAR Politiecommissaris Coördinator Gemeenschapswachten Buurtverantw. Colfontaine Gemeente Colfontaine PZ Boraine

9 Chef de Corps M. STAELEN Voorbeelden van partnerschap Politie / Gemeenschapswachten 1. Diefstal met list. Televisiereportage die deze campagne bekend maakt. Waarom? Hoe? 2. Veiligheid in de omgeving van scholen. Voorbereidend werk Buurtpolitie / Gemeenschapswachten. Uitvoering in de praktijk, regelmatige contacten. Schoolcharter van de gemeente Colfontaine.

10 Chef de Corps M. STAELEN Voorbeelden van partnerschap Politie / Gemeenschapswachten 3.Espace Magnum (grote zaal voor evenementen en concerten). Vitrine van de gemeente. Verkeer. Beveiliging parking (beschadigingen, diefstallen in de voertuigen). 4. Sportcomplex. Stand van zaken (verval van de ruimte, beschadigingen,…). Reflectie en strategie. Beveiliging. Het hercreëren van de sociale band en herinvesteren in de openbare ruimte.

11 BESLUIT Door Jean-François LACOMBLET Schepen van Preventie en Stedenbouw (stadsrenovatie, inrichting van het grondgebied), Huisvesting en Mobiliteit Gemeente Colfontaine

12 Chef de Corps M. STAELEN Besluit 1. Resocialisatie, informatie, sensibilisering en beveiliging. 2. Respect voor de identiteiten. 3. Menselijk en professioneel aspect. 4.Partnerschap: meervoudige aanpak van de verschillende problemen. Bedankt voor uw aandacht.


Download ppt "Samenwerking tussen de PZ Boraine en de gemeenschapswachten van de gemeente Colfontaine 29 juni 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google