De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Levi,Jesper,Mitchel,Mart.  Leiden is bezet door Spanje.  Op 3 oktober werd Leiden bevrijd.  Leiden werd op 1573 ontzet en in  1774 bevrijd.  v.s.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Levi,Jesper,Mitchel,Mart.  Leiden is bezet door Spanje.  Op 3 oktober werd Leiden bevrijd.  Leiden werd op 1573 ontzet en in  1774 bevrijd.  v.s."— Transcript van de presentatie:

1 Levi,Jesper,Mitchel,Mart

2  Leiden is bezet door Spanje.  Op 3 oktober werd Leiden bevrijd.  Leiden werd op 1573 ontzet en in  1774 bevrijd.  v.s.

3  Minikoraal is een feest in Leiden.  Omdat Leiden is bevrijd.  Gaan kinderen zingen met Pieter van der Werf over 3 oktober.

4  Hutspot is gevonden door Cornelis Joppensz.  Het is gevonden op 3 oktober 1574.  Ingrediënten:  Wortel. Aardappel uien. En vlees er bij is ook lekker of worst.

5  Op de kermis is het altijd feest druk en gezellig.  Op de kermis zijn veel attracties je kan leuke prijzen winnen.

6  Pieter was de burgemeester van leiden in 1574.  Hij schrok van de overval van de Spanjaarden.  Pieter is erg beroemd in leiden.

7 Leiderdorp was erg belangrijk met het gevecht tegen Spanje. Er zijn veel slachtoffers gevallen bij de gevechten. Die herdenken wij op 2 en 3 oktober. Maar toch vieren wij feest om het een beetje kwijt te raken.

8  In 1574 zijn de Spanjaarden uit Nederland weg gegaan.  Er zijn veel doden gevallen meer dan 2000.  De oorlog heeft 80 jaar geduurd  Hij wou de hele wereld veroveren 

9  Gemaakt door :  Mart  Levi  Jesper  Mitchel.


Download ppt "Levi,Jesper,Mitchel,Mart.  Leiden is bezet door Spanje.  Op 3 oktober werd Leiden bevrijd.  Leiden werd op 1573 ontzet en in  1774 bevrijd.  v.s."

Verwante presentaties


Ads door Google