De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Par. 4.2 / Par. 4.3 A.) ….

Verwante presentaties


Presentatie over: "Par. 4.2 / Par. 4.3 A.) …."— Transcript van de presentatie:

1 Par. 4.2 / Par. 4.3 A.) …

2 B.) … C.) Wat is het nadeel van het proces ‘bedijking’?

3 Par. 4.2 Plaatje A: veenpolder Plaatje B: droogmakerij
C.) Nadeel proces ‘bedijking’: door bedijking overstroomt het land niet meer en komt er geen sediment op het land > het land wordt niet opgehoogd.

4 Par. 4.3 - Overzicht rivier: bron 45 goed bestuderen (TB blz. 100) - Twee ontwikkelingen die zorgen voor een grotere bedreiging van overstromingen: 1. Grote veranderingen in het stroomgebied van Rijn en Maas. Denk aan: bochten afsnijden, dijken verhogen, boeren die zorgen voor snellere afvoer neerslag. Hierdoor komt het water in de bovenloop sneller in de benedenloop (kortom: de bovenloop houdt het korter ‘vast’). 2. In Nederland krijgen de rivieren ook steeds minder ruimte. Dijken beperken het natuurlijke overstromingsgebied van de rivieren. Meer bebouwing bij de rivier en minder ruimte voor de rivier. >

5 Par. 4.3 - Naast de Noordzee, dus ook een andere bedreiging:
De grote rivieren die veel water meenemen uit onze buurlanden (bovenloop rivieren). - Binnen- en buitendijks: In een bedijkt gebied, zoals bijvoorbeeld West-Nederland, kan alleen maar slib worden afgezet in buitendijks gebied. Buitendijkse gebied komt steeds hoger te liggen, binnendijks gebied dus in verhouding steeds lager (zeker als sommige gebieden nog verder inklinken). - Drie stappen bij waterbeheer (bron 47): Vasthouden, bergen en afvoeren (lees bron 47)


Download ppt "Par. 4.2 / Par. 4.3 A.) …."

Verwante presentaties


Ads door Google