De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paragraaf 4.3 H4 3 havo. De achterdeur lekt… Zet de getallen van de legenda op de juiste plaats: 1.Bedding 2.Kribben 3.Zomerdijk 4.Uiterwaard (buitendijks)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paragraaf 4.3 H4 3 havo. De achterdeur lekt… Zet de getallen van de legenda op de juiste plaats: 1.Bedding 2.Kribben 3.Zomerdijk 4.Uiterwaard (buitendijks)"— Transcript van de presentatie:

1 Paragraaf 4.3 H4 3 havo

2 De achterdeur lekt… Zet de getallen van de legenda op de juiste plaats: 1.Bedding 2.Kribben 3.Zomerdijk 4.Uiterwaard (buitendijks) 5.Kleiput 6.Steenfabriek 7.Binnendijks land 8.Winterdijk en winterbedding 9.Wiel 10.Binnendijks land met dorp

3 De achterdeur lekt… 2 redenen waarom de dreiging van rivieren de laatste jaren is toegenomen: 1.In het stroomgebied (het gebied dat afwatert op één rivier) hebben zich de afgelopen jaren grote veranderingen voorgedaan: - bochten werden afgesneden - dijken zijn verhoogd - een zo snel mogelijke afvoer van neerslag Gevolg: het bovenstroomse water komt veel sneller in de benedenloop terecht, dus steeds vaker een piekafvoer! 2.Te weinig ruimte voor de rivier: - natuurlijke overstromingsgebieden werden ingeperkt en volgebouwd.

4 Nieuw waterbeleid… Maatregelen: 1.Het water moet meer ruimte krijgen! Niet een strijd tégen het water, maar leven mét water! - geef de uiterwaarden terug aan de rivier - verlaag de uiterwaarden 2. Zie bron 47 op blz 101!


Download ppt "Paragraaf 4.3 H4 3 havo. De achterdeur lekt… Zet de getallen van de legenda op de juiste plaats: 1.Bedding 2.Kribben 3.Zomerdijk 4.Uiterwaard (buitendijks)"

Verwante presentaties


Ads door Google