De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Paragraaf 4.4 ; Het grondwater in hoog Nederland Gemaakt door; Marliek Bonnecroy, Marijke van ‘t Hooft en Yvette van Nieuwamerongen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Paragraaf 4.4 ; Het grondwater in hoog Nederland Gemaakt door; Marliek Bonnecroy, Marijke van ‘t Hooft en Yvette van Nieuwamerongen."— Transcript van de presentatie:

1 Paragraaf 4.4 ; Het grondwater in hoog Nederland Gemaakt door; Marliek Bonnecroy, Marijke van ‘t Hooft en Yvette van Nieuwamerongen.

2 3 Ontwikkelingen 1.Ruilverkaveling 2.Snellere afvoer 3.Onttrekking

3 Gevolg van deze ontwikkeling is verdroging. We spreken van verdroging als in een natuurgebied de grondwaterspiegel zo ver daalt dat de biodiversiteit afneemt.

4 Hoe kan je gebiedseigen water langer vast houden? Riviertjes weer meer laten meanderen Met stuwen in beken het water langer vast te houden In nieuwbouwwijken het water de kans te geven in de grond te dringen

5 Vervuiling grondwater De waterwingebieden in de zandstreken zijn Vaak verontreinigd door de intensieve landbouw, hier bij worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt, en er vindt overbemesting plaats.

6 Gevolgen van de vervuiling van grondwater Een reeks van bestrijdingsmiddelen mag niet meer gebruikt worden. De prijs van schoon drinkwater zal ik de toekomst stijgen. De Mestwet beperkt de hoeveelheid mest die per hectare uitgereden mag worden. +


Download ppt "Paragraaf 4.4 ; Het grondwater in hoog Nederland Gemaakt door; Marliek Bonnecroy, Marijke van ‘t Hooft en Yvette van Nieuwamerongen."

Verwante presentaties


Ads door Google