De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Godsdienst 1 1 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Godsdienst 1 1 1."— Transcript van de presentatie:

1 Godsdienst 1 1 1

2 Advent Omdat het Latijnse woord voor ‘komst’ of ‘het komen’ ‘adventus’ is, worden de vier weken vóór Kerstmis ‘Advent’ genoemd.

3 Zondag is het 1e advent

4 Het is goed om ook af en toe een potje te huilen!
Stelling Het is goed om ook af en toe een potje te huilen!

5 Hoe voelde jij je… Vanochtend toen je uit bed stapte
Na de finale Nederland – Spanje die werd verloren Het is bijna vakantie Nadat je moeder heeft gezegd: we eten spruitjes! Je favoriete serie is weer op televisie Je bent een uur eerder vrij Maar in het fietsenhok ontdek je dat je band wel lek is…

6 Emoties Ieder mens is geschapen met emoties. God heeft ons geschapen naar Zijn beeld dus we gaan ervan uit dat God ook een persoon is met gevoelens als blijdschap, verdriet, boosheid etc. Dat zien we terug in het leven van Zijn Zoon die Hij op aarde als mens en tegelijk ook God heeft laten leven.

7 Wat vind jij? Wat vind je ervan dat God emoties heeft geschapen? Hoe zou het leven eruit zien als mensen geen emoties hadden? Durf jij je emoties te uiten? Waarom wel/niet?

8 Welke emoties heb jij vaak?
Hoe ga je daar mee om?

9 Jozef en Maria De geboorte van Jezus op aarde was heel bijzonder. Zijn geboorte werd door een engel aangekondigd, Zijn moeder werd zwanger door de Heilige Geest en toen Hij geboren werd zongen engelenkoren.

10 Jezus huilde Jezus had vrienden en discipelen, hij huilde toen Zijn vriend Lazarus was overleden Johannes 11 : 35

11 Jezus was bang en verdrietig
Jezus wist dat Hij moest sterven, dat was Zijn opdracht, maar toen het dichterbij kwam, werd Hij bang en verdrietig Matheus 26, 36-46

12 Jezus kent ons… Hij is verdrietig, boos, bewogen en Hij heeft zelfs ook angst! Hierin zien we dat Jezus emoties kent. Dat Hij weet wat wij doormaken.

13 Kaarten op tafel

14 Welk plaatje past bij de manier waarop jij omgaat met emoties?

15 Wat betekent Jezus voor jou?

16 Wat betekent kerst voor jou?

17 Vraag


Download ppt "Godsdienst 1 1 1."

Verwante presentaties


Ads door Google