De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Landbouw. Deze les Waar ontstond de landbouw? Welke plantensoorten waren geschikt voor landbouw? Waarom koos men er voor over te gaan op landbouw? Wat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Landbouw. Deze les Waar ontstond de landbouw? Welke plantensoorten waren geschikt voor landbouw? Waarom koos men er voor over te gaan op landbouw? Wat."— Transcript van de presentatie:

1 Landbouw

2 Deze les Waar ontstond de landbouw? Welke plantensoorten waren geschikt voor landbouw? Waarom koos men er voor over te gaan op landbouw? Wat waren de voordelen boven jagen/verzamelen?

3 Het ontstaan van de landbouw Beschikbaarheid van geschikte planten 8500 (cal) voor Chr. In de “halve maan” Het veredelen van planten

4 Welke planten waren geschikt? Planten met grote zaden Niet giftig Hoge voedingswaarde Gemakkelijk te bereiden Gemakkelijk te verzamelen 0,1% van de biomassa tegen 95%

5 Waar kwamen die planten vooral voor? Euraziatische continent Compleet pakket: Koolhydraten, vetten en eiwitten

6 De keuze Mengvorm landbouw, verzamelen, jagen Compleet pakket Natuurlijke hulpbronnen uitgeput Grotere bevolking

7 De voordelen van landbouw Voorraden van voedsel Via belasting andere beroepen Machtsstructuur Beroepssoldaten


Download ppt "Landbouw. Deze les Waar ontstond de landbouw? Welke plantensoorten waren geschikt voor landbouw? Waarom koos men er voor over te gaan op landbouw? Wat."

Verwante presentaties


Ads door Google