De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kern: bestuur van het Rijk. Bronnen: Claudius was een goed bestuurder maar een vervelend persoon. Levick (vraag D1): Claudius voerde geen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kern: bestuur van het Rijk. Bronnen: Claudius was een goed bestuurder maar een vervelend persoon. Levick (vraag D1): Claudius voerde geen."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5

6

7

8 Kern: bestuur van het Rijk. Bronnen: Claudius was een goed bestuurder maar een vervelend persoon. Levick (vraag D1): Claudius voerde geen politiek van centralisatie. Landon (vraag E1 en E3): Traditioneel bestuurden de Romeinen d.m.v. geweld, gehoorzaamheid en patronage. Maar: wie controleert de soldaten? Voelden inwoners zich wel betrokken bij het rijk? Wat is de rol van eer? De macht van de keizer wordt in stand gehouden door diens sociale status, persoonlijkheid en het toekennen van eerbewijzen voor en door de keizer.

9

10

11 V.A. 3 min.

12

13

14

15


Download ppt "Kern: bestuur van het Rijk. Bronnen: Claudius was een goed bestuurder maar een vervelend persoon. Levick (vraag D1): Claudius voerde geen."

Verwante presentaties


Ads door Google