De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wolven in de stad Boekbespreking Yoni de Haas groep 6 M

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wolven in de stad Boekbespreking Yoni de Haas groep 6 M"— Transcript van de presentatie:

1 Wolven in de stad Boekbespreking Yoni de Haas groep 6 M
9 december 2008

2 Ik heb dit boek gekozen omdat…….
Ik van spannende verhalen hou Ik van enge dingen hou De kaft van het boek zag er spannend uit

3 Wie is Paul van loon ? Geboortedatum: 17 april Woonplaats: Drunen Opleiding: Lagere school, H.B.S., kunstacademie Beroep: kinderboekenschrijver Favoriete onderwerp: griezelverhalen & andere verhalen die zich in een Andere Werkelijkheid afspelen Hobbies: lezen, boeken, strips, gitaar, weerwolven,Vampirologie Huisgenoten: Hadjidja (vrouw), Manisha (dochter), Amber (Britse kortharige poes), Ozzy (Ragdoll poes) Favoriete dier: kat, krokodil, Tyrannosaurus Rex, Onnoval Hekel aan: racisme, pesten, zinloos geweld.

4 Andere boeken van de schrijver zijn…
Dolfje weerwolfje Foeksia de miniheks Meester kikker Vampier in de school Gezicht in de mist De griezelbus

5 Wie is de tekenaar? Camila Fialkowski
Camila Fialkowski is op 26 januari 1950 in Vlissingen geboren. Haar ouders kwamen naar Nederland vanwege de Tweede Wereldoorlog; haar moeder is oorspronkelijk uit Oekraïne afkomstig, haar vader uit Polen. Na de middelbare school volgde ze de opleiding Grafisch Ontwerpen aan de Kunstacademie Sint Joost in Breda. Grote bekendheid kreeg ze met haar illustraties in griezelboeken als de Griezelbusboeken van Paul van Loon. Camila Fialkowski heeft altijd met diverse technieken en materialen gewerkt, vaak verschillende binnen één illustratie. Gouache, aquarel en inkt wisselt ze af met potlood of viltstift. Nu eens gebruikt ze een kroontjespen dan weer penselen

6 De hoofdpersonen van mijn boek zijn…
Raoul omdat hij alle spannende dingen meemaakt. Lindsay omdat zij ook alle spannende dingen meemaakt. Ze zijn buren van elkaar en samen beleven ze dit avontuur.

7 De bijpersonen van mijn boek zijn…
Lycaon is een bijpersoon die een wolf is. Hij hersenspoelt mensen. Suez is een bijpersoon hij is de god van de donder. De ouders van Raoul & Lindsay zijn ook bijpersonen. Want die worden bijna door Lycaon gehersenspoelt en Lindsay’s broertje ook.

8 Begint het boek meteen? Het verhaal begint meteen.
De hoofdpersonen worden niet eerst voorgesteld in het boek. Raoul stampte op de pedalen van zijn fiets. Het was al laat, veel te laat. Zijn ouders zouden vast niet blij zijn.

9 Wat voor een boek is het? wolven in de stad is een spannend boek.
Er gebeuren geheimzinnige dingen in het verhaal. Er zit een spannende achtervolging in. Er zitten enge personen in het verhaal.

10 Wat voor een einde heeft het boek?
Het heeft een open einde. Maar wel met een goede afloop. De wolf is aan het einde van het verhaal verslagen. Maar bij het broertje van Lindsay zit er nog een gele gloed in zijn ogen. Niemand zag de gele glans die tussen zijn oogleden heen en weer bewoog…

11 Wat vind ik van het boek? Ik vind het boek leuk en spannend.
Als je van spannende verhalen houdt dan is het leuk om dit boek te lezen. Het boek is voor kinderen vanaf 9 jaar en ouder.

12 Korte inhoud Raoul was laat thuis , op het pleintje zag hij duistere schaduwen. Raoul vertelde aan Lindsay over de schaduwen op het plein. Lindsay ging naar huis. Toen ze thuis was zei ze weltrusten tegen haar ouders. Er kwam geen geluid. Ze ging kijken maar er was niemand. Lindsay dacht dat ze weg waren, dat waren ze ook. Maar op een hele geheime plek. De volgende dag gingen Raoul en Lindsay een stukje fietsen. Ze zagen alleen maar mensen met gele ogen. Op school lieten pestjongens een tekening zien van een wolvenkop. De meester deelde op school lyc-drop uit, hiervan kregen de kinderen gele ogen.

13 Lindsay’s broertje deed als een wolf toen hij heel veel lyc-drop had gegeten.
Raoul en Lindsay ondekten dat Lycaon probeerde om met drop en tv uitzendingen mensen te hersenspoelen. Steets meer mensen veranderden en kregen gele ogen. Lindsay en Raoul ontmoeten Suez de god van de donder. Met zijn drieen gingen ze naar de tv studio om Lycaon te stoppen. Suez versloeg lycaon met zijn bliksem. De mensen werden weer normaal. Maar was dat wel zo…

14 EINDE ...


Download ppt "Wolven in de stad Boekbespreking Yoni de Haas groep 6 M"

Verwante presentaties


Ads door Google