De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SNOEPJES.

Verwante presentaties


Presentatie over: "SNOEPJES."— Transcript van de presentatie:

1 SNOEPJES

2 Waar ik het allemaal over ga hebben.
1.Wanneer snoepjes zijn uitgevonden. 2.Het idee. 3.Popcorn. 4.kauwgom. 5.drop. 6.Mijn opa. 7.De grootste kaneelstok ooit.

3 Hoofstuk 1 wanneer snoepjes zijn uitgevonden.
3000 jaar voor christus wisten de mensen in india hoe ze suiker uit suikerriet konden halen . Via de arabische landen werd die methode later ook bekend in Frankrijk en Spanje.

4 Hoofstuk 2 het idee. Het idee om van rietsuiker allerlei soorten snoep te maken onstond rond 1510 in de zuidelijke Nederlanden. Het idee om van rietsuikern allerlei soorten snoep, temaken onstond rond 1510 in de zuidelijke nederlanden

5 Hoofstuk 3 popcorn Popcorn werd toevallig
ondekt in 1956 door een indiaan die een bakje mais per ongeluk in het vuur schopte. Even later begonnen de maiskorrels te poppen en popcorn was geboren.

6 Hoofstuk 4 kauwgom Wist je al dat de grootste kauwgombal
die ooit geblazen is 58 cm was Dit record is gezet in 1994 door Susan Montgomory Williams.

7 Hoofstuk 5 drop. Wist je al dat drop in Nederland het meest gegeten snoep is. Per jaar word er meer dan 32 miljoen kilo van gegeten Dat is bijna 2 kilo per persoon!

8 Hoofstuk 6 opa Waarom ik mijn hoofstuk zo noem..
Omdat mijn opa snoepjes uitvind De opa van mijn opa heeft salmiak uitgevonden, en mijn opa is daarmee verder gegaan . Mijn opa heeft nu snoepjes uitgevonden die ook in Noorwegen te koop zijn. Maar in Nederland heeft hij nog veel en veel meer snoepjes uitgevonden. Hij maakt ook dingen voor sinterklaas ,zoals chocoladenootjes in een buis met een ballon erop Mijn opa heeft ook een snoepmuseumpje. Hier zie je wel plaatjes ervan, nu zijn de snoepjes ook te koop bij Kruidvat, Jamin,en Trekpleister.

9 de grootste kaneelstok ooit.
De langste kaneelstok ter wereld is Gemaakt op de universiteit michigan vs Daar hebben studenten een kaneelstok Gemaakt van bijna negen meter lang!!!

10 Nog een paar vragen voor jullie
Vraag 1: hoe groot is de grootste kauwgombal die ooit geblazen is ? Vraag 2: hoeveel kilo drop eet een persoon? Vraag 3: wat heeft de opa van mijn opa Uitgevonden ?

11 einde zijn er nog vragen


Download ppt "SNOEPJES."

Verwante presentaties


Ads door Google