De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

IN DE BRES STAAN Gebedsbediening Pr Victor D Marshall MA (Th);M Ed (Psych/Spec Ed)

Verwante presentaties


Presentatie over: "IN DE BRES STAAN Gebedsbediening Pr Victor D Marshall MA (Th);M Ed (Psych/Spec Ed)"— Transcript van de presentatie:

1 IN DE BRES STAAN Gebedsbediening Pr Victor D Marshall MA (Th);M Ed (Psych/Spec Ed)

2 Sessie 2 Het Worstelgevecht

3 Groeps activiteit -Vorm groepen van 4 personen A :Adoration (Adoratie) C: Confession (Bekennen) T: Thanks (Dankzeggen) S: Supplication (Vragen)

4 HET PRINCIPE VAN JAKOB

5 HET PRINCIPE VAN JAKOB 1. Onderzoek de situatie -onderzoek de mogelijkheden -kijk naar en bid over de verschillende mogelijkheden -overdenk de situatie

6 HET PRINCIPE VAN JAKOB 2. Betrek God bij de situatie -raak betrokken bij een conversatiegebed -proactief gebed

7 15 En zie, Ik ben met u en Ik zal u behoeden overal waar gij gaat, en Ik zal u wederbrengen naar dit land, want Ik zal u niet verlaten, totdat Ik gedaan heb wat Ik u heb toegezegd. (Gen 2 8:15)

8 Groeps Activiteit Wilt u in uw groep Genesis 28: 15; Genesis 31: 3 en 13 met elkaar vergelijken

9 DE VIJAND Mens Kwade machten

10 HET PRINCIPE VAN JAKOB 3. Individuele verantwoordelijkheid -een proactieve gebaar -gebruik de wijsheid van God

11 HET PRINCIPE VAN JAKOB 4. Vastberaden zijn -een standvastig besluit om God aan te roepen -daag God uit -alleen met God zijn

12 GROEPSSESSIE -Vorm groepen van vier personen Bestudeer Gen. 32:22-26 1. Waarom denkt u dat Jakob die nacht alleen met God wilde zijn? 2.Wat voor uitdagingen ervaart u als u probeert tijd alleen met God door te brengen? 3. Neem NU een paar minuten om met elkander te delen en te bidden.

13 Het was een eenzame, bergachtige streek, waar wilde dieren vertoefden en waar rovers en moordernaars zich schuilhielden. Eenzaam en onbeschermd boog Jakob zich in diepe ootmoed ter aarde. Het was middernacht. Al degenenen van wie hij hield, waren van hem verwijderd, blootgesteld aan dood en verderf. Het moeilijkste te verwerken was de gedachte dat zijn eigen zonde al deze gevaren over deze onschuldigen had gebracht. Met ernstig geroep en tranen legde hij zijn gebeden voor God. (E.G. White, Patriarchen en Profeten blz. 167- 168).

14 HET PRINCIPE VAN JAKOB 5. Goddelijke reactie -God spreekt -God geeft een zegen

15 Jakob had nu de zegen waarnaar zijn ziel had gesmacht. Zijn zonde als bedrieger en hielenlichter was vergeven. De crisis in zijn leven was voorbij. Twijfel, onzekerheid en zelfverwijt hadden zijn leven verbitterd; maar nu was alles veranderd; en rustgevend was de vrede door verzoening met God. (E.G. White Patriarchen en Profeten, blz 169).

16 Niet langer was Jakob bevreesd zijn broer te ontmoeten. God, die zijn zonde vergeven had, kon het hart van Esau ook bewegen om zijn ootmoed en berouw te aanvaarden. (E.G. White, Patriarchen en Profeten, blz. 169)

17 HET PRINCIPE VAN JAKOB Bewijs -God werkt achter de schermen -Gods genade wordt gedemonstreerd -de mensen zijn veranderd -nederigheid, berouw, vergiffenis

18 Niet langer was Jakob bevreesd zijn broer te ontmoeten. God, die zijn zonde vergeven had, kon het hart van Esau ook bewegen om zijn ootmoed en berouw te aanvaarden. (E.G. White, Patriarchen en Profeten, blz. 169)

19 7 Als iemands wegen de HERE behagen, doet Hij zelfs diens vijanden vrede met hem maken. (Prov 16:7)


Download ppt "IN DE BRES STAAN Gebedsbediening Pr Victor D Marshall MA (Th);M Ed (Psych/Spec Ed)"

Verwante presentaties


Ads door Google