De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WETENSCHAP VAN DE AARDE Hoofdstuk 6 Gaia, de Aarde als een 'levende planeet' Manuel Sintubin Departement Aard- & Omgevingswetenschappen, Katholieke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WETENSCHAP VAN DE AARDE Hoofdstuk 6 Gaia, de Aarde als een 'levende planeet' Manuel Sintubin Departement Aard- & Omgevingswetenschappen, Katholieke."— Transcript van de presentatie:

1 WETENSCHAP VAN DE AARDE Hoofdstuk 6 Gaia, de Aarde als een 'levende planeet' Manuel Sintubin Departement Aard- & Omgevingswetenschappen, Katholieke Universiteit Leuven, Belgium Wetenschap van de Aarde – hoofdstuk 6

2 Figuur 6.1 – ‘Earthrise’ Wetenschap van de Aarde – hoofdstuk 6 Gaia, de Aarde als een 'levende planeet' ‘Earthrise’ (© NASA), de zwart-witfoto genomen door astronaut Frank Borman op 24 december 1968.

3 Figuur 6.1bis – ‘Earthrise’
Wetenschap van de Aarde – hoofdstuk 6 Gaia, de Aarde als een 'levende planeet' ‘Earthrise’ (© NASA).

4 Figuur 6.2 – terugkoppeling
Wetenschap van de Aarde – hoofdstuk 6 Gaia, de Aarde als een 'levende planeet' Basisprincipe van terugkoppelingsmechanismen: een positief terugkoppelingsmechanisme werkt versterkend, terwijl een negatief terugkoppelingsmechanisme stabiliserend werkt.

5 Figuur 6.3 – plaattektonische reconstructie
Wetenschap van de Aarde – hoofdstuk 6 Gaia, de Aarde als een 'levende planeet' Een schematische weergave van ‘Systeem Aarde’ met de vier sferen en een aantal essentiële wisselwerkingen (ZVS: zeevloerspreiding).


Download ppt "WETENSCHAP VAN DE AARDE Hoofdstuk 6 Gaia, de Aarde als een 'levende planeet' Manuel Sintubin Departement Aard- & Omgevingswetenschappen, Katholieke."

Verwante presentaties


Ads door Google