De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Marcus 6:14-29. I. INLEIDING Hoe ga jij met zonde om? Herodes Antipas:Uitstel Herodias:Geweten Salomé: Gemak Johannes:Overtuiging.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Marcus 6:14-29. I. INLEIDING Hoe ga jij met zonde om? Herodes Antipas:Uitstel Herodias:Geweten Salomé: Gemak Johannes:Overtuiging."— Transcript van de presentatie:

1 Marcus 6:14-29

2 I. INLEIDING Hoe ga jij met zonde om? Herodes Antipas:Uitstel Herodias:Geweten Salomé: Gemak Johannes:Overtuiging

3 II. ACHTERGROND VAN HERODES

4 III. HOE GA JIJ MET ZONDE OM? 1. Herodes Antipas:Uitstel

5 III. HOE GA JIJ MET ZONDE OM? 1. Herodes Antipas:Uitstel 2. Herodias:Geweten Wat is geweten eigenlijk?

6 III. HOE GA JIJ MET ZONDE OM? 1. Herodes Antipas:Uitstel 2. Herodias:Geweten Misverstand – men zegt: Geweten is ons gegeven om te onderscheiden wat goed en kwaad is. Geweten is dat we goed en kwaad kunnen onderscheiden op basis van wat we geleerd hebben.

7 Psalm 19:8-13 De wet van de H EER is volmaakt: levenskracht voor de mens. De richtlijn van de H EER is betrouwbaar: wijsheid voor de eenvoudige. De bevelen van de H EER zijn eenduidig: vreugde voor het hart. Het gebod van de H EER is helder: licht voor de ogen. Het ontzag voor de H EER is zuiver, houdt stand, voor altijd. De voorschriften van de H EER zijn waarachtig, rechtvaardig, geheel en al. Ze zijn begeerlijker dan goud, dan fijn goud in overvloed, en zoeter dan honing, dan honing vers uit de raat.

8 III. HOE GA JIJ MET ZONDE OM? 1. Herodes Antipas:Uitstel 2. Herodias:Geweten 3. Salomé:Gemak Gebruikt zonde voor eigen gemak Lust eist altijd bevrediging!

9 III. HOE GA JIJ MET ZONDE OM? 1. Herodes Antipas:Uitstel 2. Herodias:Geweten 3. Salomé:Gemak 4. Johannes:Overtuiging Johannes gaf zijn leven om zijn overtuigingen.

10 1. Herodes Antipas:Uitstel 2. Herodias:Geweten 3. Salomé:Gemak 4. Johannes:Overtuiging Johannes 3:30 Hij moet groter worden en ik kleiner


Download ppt "Marcus 6:14-29. I. INLEIDING Hoe ga jij met zonde om? Herodes Antipas:Uitstel Herodias:Geweten Salomé: Gemak Johannes:Overtuiging."

Verwante presentaties


Ads door Google